Actua

BH maakt haar Ultralight EVO-klimfiets aerodynamischer

De Ultralight EVO van BH heeft een metamorfose ondergaan. De fiets is vernieuwd met designlijnen die zijn geïnspireerd op de Aerolight, een ander model van BH. Dat betekent dat de Ultralight EVO een meer aerodynamisch karakter heeft gekregen. Tegelijkertijd is hij relatief licht en responsief gebleven.

Klaar voor volgend seizoen: de KTM Scarp Exonic

KTM mag dan misschien beter bekend zijn van motorfietsen dan van gewone fietsen, maar ondertussen zijn zij reeds sinds 1964 actief in de wielerwereld. Voor volgend crosscountry-race seizoen heeft KTM met de Scarp Exonic een te duchten wapen klaar.

Dit zijn vijf van de leukste eindejaarsafspraken

Heb je tussen de feestmaaltijden door behoefte aan wat beweging? Er zijn in de laatste week van 2022 genoeg leuke activiteiten en evenementen waaraan je kunt deelnemen. Grinta! zet er vijf in de kijker.

‘Influencers in fluo’ gaan voor views in het verkeer

We zitten in de week met de kortste en dus donkerste dagen van het jaar. Reden genoeg voor Bike Republic om uit te pakken met een actie die de aandacht vestigt op het belang van zichtbaarheid in het verkeer. De fietsketen van Colruyt Group stuurde woensdag een tiental ‘inFLUOncers’ – influencers in fluo outfit van GoFluo – de straat op.

Extra dikke nieuwjaarseditie is stijlgids!

In de vorige editie van Grinta! hadden we het over rollentraining, in de allernieuwste (en extra dikke) gaan we na hoe stijlvol je 2023 doorkomt. Want fietsen doe je best in stijl; welke fietser is er immers niet gevoelig voor?

Thule Arcos: bagagebox voor achter op de auto

Ga je op fietsvakantie en moeten er, naast de fiets, heel wat eigendommen mee, dan is de Arcos van Thule wellicht een uitkomst. Deze hardshell bagagebox zit aan de achterkant van de auto.

Shot: dit is de nieuwste wintermode van FUTURUM

Kan je een nieuwe fietskledingset voor in de winter gebruiken? In modebijlage Shot doe je ideeën op voor aankoop. Onze modellen showen kits van diverse merken, waaronder die van FUTURUM, het eigen merk van e-tailer FuturumShop.

Velovrouwen: boek boordevol fietstips voor onder de kerstboom

Velovrouwen is niet het eerste boek voor fietsende vrouwen. Er zijn er al eerder op de markt gebracht met praktische tips en trainingsadvies voor vrouwen. Toch is dit een leuk naslagwerk van de vrij nieuwe fietscommunity The Women Peloton. Drijvende kracht hierachter is Elke Bleyaert, vriendin van Jasper Stuyven en zelf mountainbikester.

Duizend fietsers ‘opgelicht’ door Mantel en BBB Cycling

We naderen langzamerhand de kortste dag van het jaar. Reden voor fietsketen Mantel en BBB Cycling om fietsers attent te maken op de noodzaak van goede fietsverlichting. In diverse Nederlandse steden deelden beide partijen gratis lampjes uit.

Stem op jouw droomfiets van het jaar

Welke fiets verdient het predicaat ‘absolute droomfiets van het jaar’? Dat is de centrale vraag in de verkiezing ‘Dreambike of the Year – Powered by Grinta!’. Je kunt nu je stem uitbrengen en zo meebepalen welke fiets met de winst aan de haal gaat.

100% Getest: Wilier Granturismo SLR

Voor het eerst in een decennium komt het Italiaanse Wilier met een volledig nieuwe versie van de Granturismo SLR. Met zijn relaxte geometrie, perfect voor de recreatieve fietser en endurancerijder, zal hij waarschijnlijk niet te zien zijn in het profpeloton. Omdat ze bij Wilier beseffen dat veel mensen echter houden van de ‘looks’ van zo’n proffiets én van bepaalde eigenschappen, ontwierpen ze het laatste paradepaardje met die zaken indachtig. Afgelopen zomer al mochten wij er op het plateau van Asiago mee op pad.