Getest

Grinta! Test 180″: Garmin Edge 840 Solar

De Solar-versies van Garmin laten je uren langer fietsen zonder te moeten opladen. Voor deze aflevering van Grinta! Test 180″ testen we niet alleen de accuduur maar ook de vele trainings- en routefuncties van de Edge 840 Solar, op zoek naar zijn plus- en minpunten.

100% getest: Orbea Oiz M-Team

“Of ik echt wel zeker ben dat ik met die fiets in het La Berra bikepark wil rijden?” De Zwitser – dikke downhillbak, full face helmet en body protection inclusief -, naast me in de zetellift vraagt het in een vreemde mix van bezorgdheid, bewondering en ongeloof. “C’est plutôt hardcore”, de vriendelijk Zwitserse manier om me als een totaal losgeslagen idioot te bestempelen.

Eerste indruk: Specialized Roubaix SL8 gaat voor ultiem comfort

De Specialized Roubaix SL8 lijkt misschien heel hard op zijn voorganger, toch konden we niet wachten om te voelen hoe het comfort en de efficiëntie waren verbeterd. De Future Shock steelt nog steeds de show maar is nu nog betrouwbaarder gemaakt, terwijl het gewicht lager en de aerodynamica verbeterd is. Wij trokken naar Portugal voor een grondige test.

Grinta! Test 180″: Abus Gamechanger 2.0

De Abus Gamechanger 2.0 maakt het mooie weer bij Alpecin-Deceuninck en Movistar en ook wij kunnen profiteren van de verbeteringen van deze tweede versie van de aero helm. Ontdek alles in deze aflevering van Grinta! Test 180″.

100% Getest: Compressport Aero Socks

Aero sokken zie je zowel in de prof- als de zondagspelotons maar de Aero Socks van Compressport zien er anders uit dan de meeste. Na een hoop ritten en wasbeurten konden we ons oordeel vellen.

100% Getest: Uvex Rise Pro Mips

Nu Uvex in de WorldTour zit, was het tijd voor een nieuwe racehelm die helemaal mee is met zijn tijd. Dat is de Rise Pro Mips geworden. Wij gingen er in binnen- en buitenland mee op pad.

VIDEO: Waarop letten bij een gravelstuur?

Gravelsturen, ze komen tegenwoordig in de gekste maten en vormen. Stel dat je van stuur wil wisselen: waarmee hou je dan best rekening? En wat maakt een stuur nu precies een gravelstuur? Samen met Deda zetten we een paar zaken voor jou op een rijtje in deze video!

Grinta! Test 180”: Birzman Packman Stuurtas

Stuurtassen heb je in alle vormen, maten en kleuren. Deze Birzman Packman Stuurtas werkt met een holster en een waterdichte binnentas. Met een inhoud van acht liter past hij perfect tussen de remgrepen van een gravelbike maar of hij aan alle andere eisen voldoet, ontdek je in deze aflevering van Grinta! Test 180”.

100% Getest: Pacing Sticker

Nieuw is het niet, een sticker op je bovenbuis of stuurpen tijdens lange tochten, wedstrijden of granfondo’s. Maar nooit eerder was zo’n sticker overzichtelijker en meer gepersonaliseerd dan tegenwoordig dankzij de Belgische start-up Pacing Sticker. Bovendien laat de Pacing Sticker geen lijmresten achter wanneer je ‘m na jouw rit verwijdert.

100% Getest: Rapha Pro Team Lightweight Jersey

De naam Rapha noem je in één adem met adjectieven als stijlvol en classy. Doordat het Britse kledingmerk al jaren EF Education-EasyPost aankleedt, weten we ook dat ze af en toe met verrassende designs uit de hoek kunnen komen. De feedback van het team toont zich ook in het gamma. Een van de producten uit deze Pro Team-lijn is de Lightweight jersey.

Grinta! Test 180”: Hunt 44 UD Carbon Spoke

De online verkrijgbare wielen van Hunt vergaarden snel bekendheid en als je de specificaties van deze set bekijkt, snap je de aantrekkingskracht: carbon spaken, een hoge stijfheid, veel comfort, een gewicht van amper 1354 gram en vlotte tubeless compatibiliteit. Maar zet deze Hunt 44 UD Carbon Spoke al die kwaliteiten ook om op het asfalt? Je ontdekt het in deze aflevering van Grinta! Test 180″.

Grinta! Test 180″: Trek Ballista & Velocis

Twee vliegen in één klap vandaag met twee fietshelmen van Trek (niet langer Bontrager): de allround Velocis en de aerodynamisch gevormde Ballista. Verneem in onze videoreview de pro’s en contra’s van beide helmen.