Getest

100% Getest: Campagnolo Bora Ultra WTO 45

Een snelle allround wielset met Italiaanse flair: dat is de Bora Ultra WTO 45 van Campagnolo. Onze redacteur Steven testte de versie met 45 mm hoge velgen en zette de pro’s en contra’s op een rijtje in deze videoreview.

100% Getest: Roeckl Icon handschoenen

Fietsen met zomerhandschoenen, je bent er voor of je bent er tegen. Zelfs de bescherming die ze je handpalmen bieden bij mogelijke valpartijen of de meerwaarde van een betere grip en zweetabsorptie tijdens hete beklimmingen, doen nog niet iedere fietser overstag gaan. De melding dat onze route heel wat kasseien zou gaan bevatten, was echter voldoende om ons testpanel te overtuigen om de Roeckl Icon handschoenen met Bi-fusion padding te proberen.

100% Getest: Reynolds AR 56/62 X DB

Nieuwe wielen kopen is de simpelste upgrade om je fiets instant sneller te maken, maar zo’n setje opvallende carbon velgen durft al eens een stevige duit te kosten. Dat maakte ons benieuwd naar de prestaties van de betaalbare Reynolds AR 56/62 X DB. Tijd voor een test.

VIDEO: Kärcher K5 Premium Smart Control hogedrukreiniger

Sinds jaar en dag sieren de gekende gele Kärcher hogedrukreinigers materiaalposten in cyclocrosswedstrijden over de ganse wereld. Toch wordt vaak gesteld dat je fietsen niet mag poetsen met een hogedrukreiniger. Met de Kärcher K5 Premium Smart Control ondervonden we dat dit dogma verleden tijd is. We reinigden onze fiets makkelijker en met veel minder water in vergelijking met een traditionele tuinslang. In onderstaand filmpje zie je hoe we dat deden.

100% Getest: 9th Wave 4-Shore

Helaas waren er vorige winter geen strandraces. Corona gooide roet in het eten en de volledige kalender werd geannuleerd. Dit weerhield ons er niet van om af en toe richting de Belgische kust te trekken en wat kilometers te malen op het strand. Met een setje 9th Wave 4- shore wielen in de fiets waanden we ons een echte ‘beachracer’. Nu het nieuwe beachseizoen er stilletjes aan zit aan te komen is dit de ideale moment om onze bevindingen openbaar te maken.

Basso Palta II: nieuw speelgoed voor de snelheidsduivels

Meer dan vier jaar geleden behoorde de Basso Palta tot de snelste gravebikes die er waren. Die eigenschap wilden de Italianen bij de Palta II absoluut behouden. Zeker nu gravelracen meer en meer een dingetje wordt. Maar of die Palta II ook veelzijdiger werd dan zijn voorganger, dat mochten we zelf ontdekken in de prachtige Dolomieten.