Getest

100% Getest: Ale Blizzard

Met deze handschoenen van het Italiaalse Alé kan je de koudste omstandigheden aan. De Blizzard is een pure winterhandschoen die ideaal is voor temperaturen rond het vriespunt. Ze zijn inzetbaar voor woon-werkverkeer of voor lange duurtrainingen in de koude. We probeerden ze uit in tal van omstandigheden.

100% Getest: Calobra Comfort Odin-jack en Eclipse-fietsbroek

Wie in de wintermaanden buiten wil fietsen, investeert best in goede fietskledij. Kleden in laagjes, weet je wel. Dankzij de fietskleding van Calobra hoeft jouw winteractiviteit geen fortuinen te kosten. We gingen alvast op pad met het Comfort Odin-fietsjack en de Eclipse lange fietsbroek, die samen minder dan 185 euro kosten.

100% Getest: Pearl Izumi Expedition PRO gravelschoenen

De Expedition PRO-schoenen van Pearl Izumi zijn ontwikkeld voor gravelbikers die een performante schoen zoeken, maar tegelijk geen compromissen willen sluiten op vlak van comfort. Wij gingen ermee aan de slag en kunnen je al verklappen dat deze patta’s in de bovenste schuif van onze schoenenkast zijn beland.

100% Getest: BBB ControlZone handschoenen

BBB positioneert deze ControlZone als een lichtgewicht softshell handschoen voor milde weersomstandigheden. Een positionering waar wij ons perfect in kunnen vinden.

100% Getest: Endura MT500 II-regenkledij

Ik weet niet of je de afgelopen weken al eens hebt buiten gekeken, maar het regent nu al weken quasi onophoudelijk. Weiden, akkers en straten staan onder water. Mountainbiken is niet bepaald een pretje, tenzij je dat kan doen met de iconische Endura MT500 II-regenkledij.

100% Getest: Velocio Ombre Ultralight Mesh jersey & Ultralight bibshorts

Een outfit van het Amerikaanse Velocio testen is verre van een straf. Uit ervaring weten we dat het merk kwalitatieve, comfortabele én – niet onbelangrijk – ook stijlvolle fietskledij fabriceert. Dat ze dit ook op een zo duurzaam mogelijke manier proberen te doen, is mooi meegenomen. Onze man trok (afgelopen zomer) het Ombre Ultralight Mesh jersey en bijpassende Ultralight bibshorts aan.

100% Getest: GP Competition 4.4 wielset

Fietsers die op zoek zijn naar nieuwe wielen, worden tegenwoordig verwend met een schier eindeloos aanbod. Naast de grotere wielenmerken proberen ook kleinere wielenbouwers zich in die markt te gooien. Dat zij over bepaalde troeven beschikken, konden we eerder al ondervinden. Zo ook met de GP Competition 4.4 van het Belgische GP Components.

100% Getest: Trisport Pharma Hydra Max Tropical

Sportvoeding is een hot topic. Er is de afgelopen jaren heel veel veranderd in de gedachtegang van fietsers en de tijd van frangipane en peperkoek ligt achter ons. Iedereen wil het beste uit zichzelf halen en daar hoort goede sportvoeding nu eenmaal bij. We gingen afgelopen maand aan de slag met de Hydra Max van Triport Pharma. 

100% Getest: Custom inlegzolen by Jean Luc de Meyer

Bij bikefitter Jean Luc De Meyer gingen we al vaak om raad vragen rond fietspositie of optimalisatie van onze traptechniek. Een essentieel contactpunt met onze fiets zijn onze voeten en zo kwamen fietszolen ter sprake. In augustus kwam Jean Luc met zijn eigen custom fietszolen op de markt. Die ontwikkelde hij in samenwerking met  de KU Leuven en het Franse merk Sidas om gemakkelijker voetklachten te kunnen oplossen. Wij mochten ze testen.

Eerste indruk: de nieuwe Focus Paralane 8.9

Hoe bouw je een comfortabele racefiets die eruitziet én aanvoelt als een echte koersbolide? Dat is de vraag waarover de ingenieurs bij Focus zich de afgelopen jaren hebben gebogen. Resultaat? De tweede generatie van de Paralane: een fiets die het concept ‘endurance’ weer sexy moet maken. Missie geslaagd? Wij gingen het antwoord zoeken tussen de druivelaars van de Elzas en op de heuveltoppen van de Vogezen.

100% Getest: TrueKinetix TrueTrainer 6.2

Bij een eerdere test met de TrueBike van TrueKinetix ondervonden we al dat het Nederlandse merk zich onderscheidt van de concurrentie door te focussen op een zo realistisch mogelijke ervaring op het vlak van pedaalbeweging en spiergebruik. Die lijn wordt duidelijk ook doorgetrokken bij de TrueTrainer. We gingen de afgelopen weken alvast aan de slag met de uitgebreide 6.2-versie van het toestel.

100% Getest: Würth Cycle Line

De laatste jaren zagen we heel wat nieuwe spelers op het toneel van de onderhoudsproducten verschijnen. Soms kleine ondernemingen die volledig vanuit de gebruiker starten, maar soms ook grotere bedrijven die hun bestaande kennis wilden verzilveren in een markt die in stijgende lijn gaat. De Duitse multinational Würth hoort duidelijk tot die laatste categorie. Gedreven door duurzaamheid gooit de voormalige co-sponsor van Liberty Seguros en Astana zich op de markt van onderhoudsproducten.