Getest

100% Getest: Vredestein Superpasso

Sinds dit seizoen nieuw in bandenland: de Superpasso van Vredestein. Meegaand op de tendensen van tubeless rijden en tanwall flanken, ontwikkelde de Nederlandse bandenfabrikant een volledig nieuwe allround vouwband. De Superpasso combineert een laag gewicht met dito rolweerstand en grip in alle omstandigheden. Wij gingen er de afgelopen weken mee op pad en merkten dat Vredestein met de Superpasso de concurrentie alvast stevig bijbeent.

100% Getest: Quoc Escape Road

De Escape Road is de recentste middenklasser in het raceschoenengamma van Quoc en we mogen stellen dat hij er stijlvol uitziet. Het geperforeerde synthetische leer en de zigzagbeweging voor de band van de draaisluiting bepalen het uiterlijk, terwijl de carbon composiet zool en de comfortabele pasvorm voor de prestaties zorgen. Ons verslag na een half jaar testen.

Grinta! Test 180″: Miche Kleos RD 36

Miche heeft grootse plannen met de racewielenlijn. Het Italiaanse merk stampte het RD-programma (Race Division) uit de grond om profmateriaal naar de gewone sportfietser te brengen. Deze Kleos RD 36 komt naast de hogere 50 en 62, en focust op de aero kwaliteiten. We vertellen je er alles over in deze aflevering van Grinta! Test 180″.

100% Getest: fietstassen The Pack

The Pack, het zegt u mogelijks weinig. Het jonge Nederlandse merk bestormt nog maar sinds kort de markt, en doet dat met handige, compacte fietstassen die ontwikkeld zijn vanuit de gebruiker. Wij woonden onlangs de lancering van het merk bij distributeur 2Moso bij en ontdekten daarna gaandeweg de handige tasjes van de Zeeuwse broers Maikel en Stefan Peeman.

Eerste indruk: Merida Silex is sneller en knapper

De vorige Silex was niet meteen de meest sexy gravelbike van het pak, moeten we toegeven, maar dat is met deze opvolger helemaal anders. Daarnaast werd hij nog veelzijdiger en, als we mogen afgaan op de regenboogtrui van Matej Mohoric, ook sneller. We probeerden het uit op tal van ondergronden in Emilia, Italië.

Grinta! Test 180″: Unior Home Kit

Unior heeft een stevige reputatie als fabrikant van fietsgereedschap en brengt die expertise met de Home Kit naar de thuissleutelaar. De 37 onderdelen komen van pas als je zelf aan je fiets wil werken maar of ze ook van goede makelij zijn, ontdek je in deze aflevering van Grinta! Test 180″.

100% Getest: nieuwe Canyon Grail gaat aero

De nieuwe Canyon Grail is aero, verliest zijn beruchte dubbeldekkerstuur en lonkt nog uitdrukkelijker naar de gravelracers. Dankzij Kasia Niewiadoma kan de Grail zich zelfs al meteen wereldkampioen noemen. Uiteraard waren wij vooral benieuwd naar hoe hij rijdt. Dat konden we in avant-première ondervinden.

100% Getest: Catlike Leaf helm en Catlike Mixino XC-schoenen

Het Spaanse Catlike, in 1996 opgericht door ex-wielrenner Pepe del Ramo, is een high-end merk dat zich richt op de ontwikkeling van helmen en uitrusting voor veeleisende atleten. Met de Leaf-helm en de Mixino XC-schoenen mengen ze zich ook op de mountainbikemarkt. Dat moesten we eens uitproberen.

Grinta! Test 180″: Zipp 303 Firecrest

Zipp focust met de brede, hookless velg van de 303 Firecrest op comfort en daar hoort een lage bandendruk bij. Wat we daarvan vinden en wat het effect is op de snelheid, ontdek je in deze aflevering van Grinta! Test 180″.

100% Getest: Lazer Codax KinetiCore

Helmen zijn tegenwoordig aero en zijn dankzij systemen als Mips veiliger dan ooit maar de prijzen swingen soms ook de pan uit. Lazer doet het anders met de Codax. Die maakt gebruik van het KinetiCore-veiligheidssysteem, is betaalbaar en komt in één maat voor iedereen.

100% Getest: 3Action Sports Drink Lemon

Zeker bij lange ritten is het gebruik van een isotone dorstlesser aangewezen. Tijdens Grinta!’s Rondom Zeeland XL zaten we haast zes uur in het zadel, de ideale gelegenheid om de Sports Drink Lemon van 3Action te testen.

Grinta! Test 180″: Julbo Edge

Het Franse Julbo had niet altijd de mooiste modellen maar de lenzen stonden ons altijd aan. Deze Edge paart innovatie aan hedendaags ontwerp, inclusief een leuk handigheidje in de vorm van een magnetisch lenswisselmechanisme. Ontdek alle pro’s en contra’s in deze aflevering van Grinta! Test 180″.