Getest

100% Getest: Ravemen PR2400

We hoeven jou er vast niet aan te herinneren, maar de dagen worden nu in sneltempo korter. Voor wie veilig van en naar het werk wil fietsen of gewoon in het donker wil blijven trainen, is dit het geknipte moment om te investeren in een goeie koplamp. Wij staken ons licht op bij Ravemen en monteerden het superkrachtige PR2400-voorlicht op ons stuur.

100% Getest: Enigma Corsa-wielset

Met Parijs-Roubaix voor wielertoeristen en de echte Helleklassieker op de kalender de komende dagen, namen we nog eens een stel lekker klassieke wielen onder de loep. We gingen op pad met de Corsa wielset van het Belgische Enigma, dat wielen bouwt in het Waalse Eigenbrakel, in de schaduw van de Leeuw van Waterloo.

BMC URS krijgt subtiele voorvering

Sinds zijn introductie in 2019 is de BMC URS nog altijd springlevend. De moderne gravelbike krijgt echter een LT-variant, waarbij een subtiel ingewerkte vering aan

100% Getest: FELT Breed 20

Meer en meer mensen willen tegenwoordig van gravel proeven. Maar uiteraard is niet iedereen bereid om daar meteen zijn of haar spaarrekening voor te plunderen. FELT heeft met zijn aluminium Breed 20 gravelbike een budgetvriendelijk ijzer in het vuur. Wij hebben hem deze zomer getest!

100% getest: Sigma ROX 4.0

Het assortiment GPS fietscomputers van Sigma werd onlangs uitgebreid met drie nieuwe modellen. De eenvoudige ROX 2.0 is bedoeld voor louter recreatief gebruik, de ROX 11.1 EVO moet de meest veeleisende fietser bekoren. De ROX 4.0 situeert zich netjes tussen beiden in.

100% Getest: Cadex 42 Disc Tubeless

Niet alleen carbon velgen, maar ook carbon spaken zorgen bij de nieuwe Cadex-wielen voor een opmerkelijk laag gewicht. Het dochtermerk van Giant heeft echter nog meer troeven achter de hand om er een wedstrijdwaardige wielset van te maken.

100% Getest: Favero Assioma Duo-powermeter

Trainen op vermogen wordt steeds meer de norm. Met de Assioma Duo-vermogensmeter van Favero krijg je een enorme hoeveelheid data om je als renner op een efficiënte manier te verbeteren en dit aan een acceptabele prijs.

Comfortabel zwanger op de fiets met Veloine

Het is niet elke zwangere vrouw gegeven om ver in de zwangerschap te kunnen blijven fietsen. Wie dat wel kan, graait soms in de kleerkast van de fietsende partner voor oversized kleren die niet rond de buik knellen. Het jonge Duitse fietsmerk Veloine komt met een setje op de markt, speciaal voor zwangere buiken en kaapte er op Eurobike 2021 al meteen een award mee weg.

100% Getest: Prorace Desert Fox X

Tegen nieuw speelgoed zeggen we nooit neen. Toen Prorace voorstelde om de nieuwe Desert Fox X in primeur uit te testen, maanden voor hij op de markt zou komen, blonken onze oogjes als de Swarovski-kristallen op de jurk van Geike Arnaert op het Songfestival. Maandenlang bolden we er mee rond en deden we er zelfs een bescheiden bikepackingtrip mee. Dit zijn onze bevindingen.

100% Getest: zomerhelmen

Veiligheid boven alles. Wie van huis gaat voor een mooie fietsrit zet dus altijd een helm op. Geen moment uitgezonderd. De redactie van Grinta! testte een aantal nieuwe modellen zomerhelmen van topmerken.

100% Getest: fietsnavigaties

Een fiets zonder fietscomputer is tegenwoordig haast ondenkbaar. De nieuwste toestellen voorzien in een navigatiefunctie en maken het mogelijk om grip te houden op de data van je work-out. De redactie van Grinta! testte een aantal toestellen.