Getest

100% Getest: Quoc M3 Air

Na onze eerste indruk van de Quoc M3 Air hebben we deze schoenen in alle mogelijke omstandigheden kunnen testen en is het tijd voor de finale review. Ze wisten me te verbazen met hun laag gewicht en hoge stijfheid. Bovendien zien ze er strak uit en ventileren ze goed.

100% Getest: Spatzwear Convoy & Squadron

Spatzwear stond vooral bekend om zijn hoge overschoenen, maar breidde het gamma intussen gevoelig uit. Daarin vind je nu bijvoorbeeld een broek en shirt met extra veel opbergruimte en toch veel aero-aanpassingen. De Convoy Cargo Bib Shorts en Squadron Cycling Jersey mochten zich bewijzen.

BH vernieuwt toegankelijke aero RS1

De RS1 was BH’s antwoord op de aerohype, waarbij het Baskische merk dit model een toegankelijkere geometrie gaf dan de meeste aerofietsen. Deze opvolger neemt veel designelementen van de Aerolight en Ultralight over, zodat de RS1 weer helemaal in de line-up van BH past. Wij konden hem al even aan de tand voelen.

VIDEO: S-Works Crux vs S-Works Diverge STR

Welke gravelbike doet jouw hart sneller slaan: de Diverge STR of de Crux? Wij zetten in deze video de twee gravelknallers van Specialized even tegenover elkaar voor een ’test-tijdrit’. Let’s goooooooo!

100% Getest: Fiksu Timo, broek voor woon-werk

Voormalig profrenner Sander Helven heeft tegenwoordig een eigen merk. Fiksu richt zich op woonwerkfietsers en brengt kleding die zowel punten scoort qua functionaliteit op de fiets als qua modieuze look naast de fiets. Wij probeerden de waterafstotende Timo-broek.

100% Getest: HJC Ibex 3

Bij de fietsen is de trend om opnieuw naar allround modellen terug te keren na de aerohype. Dat is wat HJC ook doet met zijn nieuwste helm, de IBEX 3. Met een keuze voor looks, aerodynamica, comfort en ventilatie is deze helm een echte allrounder. De pasvorm bleek alvast vanaf de start van onze eerste testrit een voltreffer.

100% Getest: Amacx Energy Drink On The Go

De afgelopen periode zorgde de intense samenwerking met het team van Visma – Lease A Bike ervoor dat de sportvoeding van het Nederlandse Amacx op punt staat om te strijden op het allerhoogste niveau. Maar ook niet-profrenners kunnen profiteren van de knowhow die het merk in zijn producten stak. Bijvoorbeeld met de Energy Drink, die in handige ‘On The Go’-zakjes verkrijgbaar is.

100% Getest: Knog Blinder 900

We hebben al veel fietslichtjes getest, maar de meeste laten het al afweten doordat ze naar beneden schuiven op het stuur. Dat was alvast geen probleem bij deze Knog en de Blinder 900 blonk in nog meer zaken uit.

100% Getest: Specter 1 Long Range

De spectaculairst ogende speedpedelec van het moment is ongetwijfeld de Specter. Deze Belgische fiets heeft een futuristisch carbon frame, een tablet in de plaats van een fietscomputer en een compleet weggewerkte accu. Terwijl de gewone Specter 1 enkel een middenmotor heeft, voegt de Long Range-versie daar een voorwielmotor en extra accu aan toe. Aan kracht geen gebrek, zo konden we merken.

100% Getest: Scor 2030

Zal ik eens met de conclusie beginnen? De Scor 2030 is een van de leukste trailbikes waar ik de afgelopen jaren mee gereden heb. Zo, dat hebben we alvast gehad.

100% Getest: Tunap Sports Premium Bucket

Eén pakket dat heel je fiets kraaknet houdt. De Premium Bucket slaagde in die opdracht, met behulp van het schoonmaakmiddel, kettingreiniger en -olie, en glansmiddel. Dat alles zit verpakt in een emmer, vergezeld van de essentiële attributen, zoals borstels en een doek.