Blog

Waffle Ride smaakt naar meer

Onze man trok naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride, en dat werd gesmaakt. Niet alleen om de wafel na de rit, ook de G-roads ten zuidoosten van Brugge konden meer dan bekoren. Stond de regio nog niet meteen op de kaart als gravel hotspot, dan voegen we die nu graag toe.

Gravel Trans Jura: Spartaans afzien in Zwitserse schoonheid

De allereerste editie van Gravel Trans Jura in het Zwitserse Juragebergte was een Spartaanse onderneming. De overvloedige regen had grote delen van het parcours herschapen tot modderbaden. Maar de overweldigende schoonheid van de natuur maakte veel goed. ’En achteraf komt altijd die glimlach terug’, aldus organisator Christian Rocha. Hij had gelijk, ook al echode mijn gevloek meermaals tussen de bergwanden van de Jura.

Verkenning: In het Wiel van het Ventiel

De Coppa Grinta! Recon Squad trekt voor jou dit jaar op verkenning. Elk van de zeven toertochten uit de Coppa Grinta! wordt door een van de teamleden aan een grondige test onderworpen. Deze keer verkende blogger Bart ‘In het Wiel van het Ventiel’. Die toertocht staat op 13 en 14 juli op de wielerkalender en wil jongdementie onder de aandacht brengen. Je passie beleven, de dag doorbrengen in het prachtige Pays des Collines en tegelijk een mooi doel steunen: veel fijner worden combinaties toch niet?

Fausto meets Charly langs de Luxemburgse grens

Onze man ging met Fausto fietsen langs de grens van Luxemburg, het land van Charly. Groen, desolaat en grenspassages die niet op twee handen te tellen zijn. Eén grens, vier landen: een vierländergiro avant la lettre. Waar kan je dat nog zeggen?

De dag dat wielrennen weer leuk werd: een boek over de steile opgang van MvdP.

17 juni 1945? De geboortedatum van Eddy Merckx. 18 april 1999? VDB wint Luik-Bastenaken-Luik. Voor echte wielerliefhebbers zijn deze data parate kennis. Historicus Luuc Kooijmans hing een heel boek op aan 21 april 2019, de dag dat Mathieu van der Poel de Amstel Gold Race won. Hij noemt het zelfs de dag dat wielrennen weer leuk werd. Een heel boude stelling, maar wel een fijn boek.

Mini bikepack Markermeer: een opstapje naar meer

Twee dagen. Noem het gerust bikepacking voor beginners. Blogger Steven reed rond het Markermeer en was er niet zuinig op de kilometers. De trip diende als generale repetitie voor een veel langere trip later dit jaar, dwars door Groot-Brittannië. Het is echter ook een prima idee voor wie het echte Nederland wil leren kennen.

In het wiel bij Pédaleurs d’Anvers: (veel) meer dan een club

Elixir d’Anvers en Triple d’Anvers zijn tot ver buiten de Antwerpse stadsgrenzen bekend. De naam Pédaleurs d’Anvers doet voorlopig enkel bij de lokale fietsfanaten een belletje rinkelen, maar aan het tempo waarmee onder die naam nieuwe initiatieven worden gelanceerd, is dat slechts een kwestie van tijd. Ceci n’est pas un club cycliste, lees je op de website. Geen club? Wat is het dan wel? Onze nieuwsgierigheid was gewekt, dus trokken we naar de Koekenstad op zoek naar antwoorden.

The Midlife Cyclist: 10 tips om na je veertigste snel én gezond te fietsen

Wat betekent het als de redactie je een boek bezorgt met als titel ‘The Midlife Cyclist’? Een boek ‘voor wie als 40+ sneller wil rijden en gezond wil blijven’. Dat antwoord moet ik je nog even schuldig blijven, de korte inhoud triggerde wel. Krijgen we een rits trainingsschema’s te verwerken, of een waslijst aan tips and tricks? Het eerste komt alvast niet aan bod, al biedt het boek wel een mooie insteek waar ook jij wellicht even blijft bij stilstaan.

Aftellen naar de Tour met L’étape Parma by Tour de France

De Ronde van Italië is volop aan de gang en waar de Giro voorbijkomt kleurt momenteel alles roze. En toch kijken de Italianen ook al reikhalzend uit naar Le Grand départ van de Tour de France eind juni en zal op dat moment het roze vervangen worden door geel. De Tour leeft in Italië en dat konden we zelf ondervinden door er te gaan fietsen in de provincie Emilia Romagna waar maar liefst 3 ritten worden verreden.

Grinta! Fundraiser Ride: fietsen voor een berg centen

Spring is in the air. Vreugdesprongetje. Niet alleen krijgen we begin mei voor het eerst het gevoel dat de lente echt nog wel gaat komen dit jaar. Er wordt tijdens deze Grinta! Ride gefietst om de kas van het Kankerfonds van UZ Gent te spijzen. En bovendien is Tom Boonen de kopman van deze rit. Dachten we. Maar goed: drieduizend vijfhonderd euro verzameld. Je zou voor minder een sprongetje maken.

Grenspalenfeest met aprilse grillen

Onze blogger Steven trekt met de Nederlandse Sanne naar Bergen op Zoom. Daar flirten ze met de Belgisch-Nederlandse grens, tijdens de eerste editie van de Grenspalenklassieker rond de Brabantse Wal. Blubberafkeer leidt tot de keuze voor de wegvariant, maar ook daar werken de Aprilse grillen aardig tegen.

Verkenning: Belgian Cycling Ride

De Coppa Grinta! Recon Squad trekt voor jou dit jaar op verkenning. Elk van de zeven toertochten uit de Coppa Grinta! wordt door een van de teamleden aan een grondige test onderworpen. Op zaterdag 4 mei vertrekt vanuit Tubeke de Belgian Cycling Ride. Jip: aan het bondsgebouw, zeg maar het hart van de Belgische wielerwereld. Je hebt er keuze tussen drie afstanden op de weg en één gravelrit. Wij trokken op verkenning door de verrassend mooie heuvels net over de taalgrens.