Grinta! Test Fest

Wat is het?

Grinta! Test Fest is een testdag die in 2024 twee keer zal plaatsvinden, waarbij deelnemers aan de lopende band fietsen kunnen uitproberen van de aanwezige fietsmerken. Testdagen bij fietsshops draaien doorgaans om één of twee merken die hun testvloot ter beschikking stellen. Tijdens Grinta! Test Fest komen telkens zo’n 15 fietsmerken opdagen.

Wat is het doel?

Probeer nieuwe fietsen en onderdelen uit tijdens Grinta! Test Fest. Ontdek zo de verschillen tussen diverse fietsmerken, wielsets en onderdelengroepen. Het doel? Jezelf wapenen bij een toekomstige aankoop. En heb je niet meteen een koopintentie, dan neem je je testervaringen met fietsen x, y of z sowieso mee in je achterhoofd. Of je beleeft gewoon een fijne fietsdag met een rist fietsen die je anders nooit zou uitproberen.

Wat kan je testen?

Racefietsen, gravelbikes , mountainbikes (al ligt daar de focus niet) en soms zelfs e-racefietsen en e-bikes. Grinta! Test Fest blijft evenwel gericht op de sportieve fietser. Welke merken er deelnemen en aanwezig zullen zijn in Valkenburg en/of Oudenaarde wordt gecommuniceerd op de digitale kanalen van Grinta!.

Hoe ziet het testdorp eruit?

Op elk Grinta! Test Fest- event is er een testdorp voorzien waar van circa 10 tot 17 uur ruim 150 testfietsen klaar staan om door jou getest te worden. Overigens vind je ook in het testdorp enkele exposanten met sportvoeding, accessoires en nuttige info.

Testen en… winnen!

Elke deelnemer ontvangt tijdens Grinta! Test Fest een persoonlijke testkaart. Die is niet alleen jouw enige sleutel om een testfiets te kunnen ophalen bij een exposant, je kan er ook mee in de prijzen vallen. Op de testkaart wordt immers bijgehouden hoeveel fietsen je test. Heb je er acht (of meer) testbeurten opzitten, dan ding je mee naar een paar mooie prijzen!

Kan je vooraf (test)fietsen reserveren?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Of beter: dat is NOG niet mogelijk. We krijgen vooralsnog niet door met welke modellen, hoeveelheden en maten de exposanten naar Grinta! Test Fest afzakken.

Kom met je fiets!

Waarom niet met je eigen fiets afzakken naar Grinta! Test Fest? Je kan ‘m veilig kwijt in de bewaakte fietsenparking. Beperk dus je ecologische voetafdruk en fiets naar één van Grinta!’s Test Fest-events. Vergeet sowieso je eigen (klik)pedalen niet want die heb je nodig om de diverse testfietsen uit te proberen.

#ridewithgrinta en val in de prijzen

Post tijdens en na Grinta! Test Fest foto’s en berichtjes op de sociale media en gebruik daarbij de hashtag #ridewithgrinta. Zo maak je kans op leuke prijzen.

Deelnemen kost 20 euro per persoon

Deelnemen aan Grinta! Test Fest kost je 20 euro. Dat is een democratische prijs voor de services waar je tijdens Grinta! Test Fest van geniet: mogelijkheid om een hele dag nieuw materiaal uit te proberen, informatie en duiding bij de exposanten en/of Grinta!-crew, uitgepijlde testparcours, sportvoeding of -drank, een giftbag achteraf, een gratis consumptie, … Voorinschrijvers krijgen een extraatje.

Richtlijnen en aanbevelingen voor de deelnemers:
  1. Het dragen van een fietshelm is verplicht
  2. Iedere deelnemer draagt zorg voor de hem/haar aangeboden testfiets; schade aan de testfiets wordt rechtstreeks met de exposant/fabrikant afgehandeld
  3. Iedere deelnemer verklaart houder te zijn van een verzekeringspolis burgerlijke aansprakelijkheid ‘derden’
  4. Grinta! Publicaties bv is niet aansprakelijk voor gebeurlijke ongevallen

2x Grinta! Test Fest in 2024

15 september 2024 in Oudenaarde

Op zondag 15 september 2024 vind je het testdorp van Grinta! Test Fest in de Vlaamse Ardennen, op de markt van Oudenaarde, voor het statige stadhuis. Er is een weglus en een gravellus uitgetekend.