Actua

De ZHT-5: een hardtail van Cervélo

Je leest het goed, Cervélo stelt een mountainbike voor aan het grote publiek. De ZHT-5 (what’s in a name) werd op vraag van Team Jumbo-Visma ontwikkeld en moet geschikt zijn

Wahoo Element Roam heeft betere batterij, scherm en kliminfo

Wahoo geeft de vernieuwde Elemnt Roam enkele interessante functies mee. Zo is de capaciteit qua batterij en opslag verhoogd, is het scherm verbeterd én krijg je nu ook uitgebreide kliminfo te zien als je bergop rijdt – een extraatje waarmee Wahoo opnieuw de aansluiting met enkele concurrenten maakt.

Mon Ventoux is klimmen voor het goede doel op elk niveau

Sporta organiseert jaarlijks de uitdaging voor fietsers en wandelaars: Mon Ventoux. Je kan kiezen uit vier fiets- en twee wandeluitdagingen om op 24 juni 2023 de reus van de Provence te trotseren. Daarnaast zijn er, om je helemaal klaar te stomen, nog zes Ethias Challenges doorheen het jaar in eigen land.

Bike-room biedt topfietsen uit het profcircuit

Eigenaar worden van een topfiets die eigendom is geweest van een prof? Met dank aan het platform Bike-room is dat eenvoudiger dan ooit. “Onze missie is om op de slimste manier toegang te bieden tot ‘s werelds meest begeerde fietsen”, zo stellen de Italianen achter Bike-room op hun website.

Twee nieuwe mountainbikes van Ridley

Met twee nieuwe mountainbikes moet het Belgische Ridley zich in 2023 haar plaats op de mountainbikemarkt opnieuw gaan veroveren. Met hardtail Probe RS en full-suspension Raft moet dat alvast mogelijk

Endura lanceert nieuwe waterdichte jas

Als fietser in de herfst herken je het maar al te goed: je hebt de eerste helft van de training in prima weer gereden, en dan ineens trekken donkere wolken samen. Op zulke momenten is een goed regenjack maar wat fijn. Endura heeft voor het stormachtige weer het Pro SL Waterproof Shell Jacket gelanceerd.

Help is de eerste elektrische fiets van Origine

Geen nood, Help is onderweg. Initieel was Origine gericht op het ontwikkelen van race-, gravel- en mountainbikeframes. Met de Help waagt het Franse bedrijf zich nu ook in de wereld van de e-bike. Zoals alle Origine-fietsen, is deze ook volledig zelf te configureren.

Alé lanceert warme herfstcollectie

De zomer is voorbij, dus ligt het ideale fietsweer achter ons. Dankzij het Italiaanse wielermerk Alé en hun nieuwe herfstcollectie hoef je je geen zorgen te maken over dat weer. Het thema van de nieuwe collectie luidt dan ook: “No matter the season”.

Fiets verslaat auto in stadsverkeer

Iedereen kent het wel: Je wordt in het stadscentrum voorbij geraasd door een auto, om enkele meters verder diezelfde auto weer doodleuk te passeren. Het ‘Must Get In Front’-principe gaat vaak gepaard met gevaarlijke inhaalmanoeuvres. Maar moeten automobilisten fietsers zo nodig inhalen, en zorgen fietsers voor opstoppingen in het verkeer? Een Portland-studie dat op 12 juni 2020 werd gepubliceerd in het Transportation Research Record, zocht het uit.