Actua

SUPER Bar: Chimpanzee geeft renners een extra energieboost

De natuurlijke sportvoeding van Chimpanzee kan ons al een tijdlang bekoren omwille van de lekkere smaken en goeie verteerbaarheid. Met de SUPER Bar komen ze nu met iets nieuws. De reep bevat 100 mg caffeïne uit natuurlijke guarana voor een snelle energieboost.

MNSTRY: Sportvoeding anders ontworpen

[advertorial]
MNSTRY heeft sportvoeding opnieuw gedefinieerd met een focus op puurheid en prestatie. Gedreven door de kracht van de natuur zijn MNSTRY-producten vrij van kunstmatige smaakstoffen, zoetstoffen en veelvoorkomende allergenen.

De Thule EasyFold 3 maakt fietsen meenemen een stuk makkelijker

Thule introduceert de Thule EasyFold 3, de nieuwste fietsendrager die de populaire EasyFold XT opvolgt. Dit model biedt meer flexibiliteit bij het vervoeren van verschillende soorten fietsen, waaronder e-bikes tot 30 kg. Met een verbeterd ontwerp en een verstelbare fietsarm, maakt de EasyFold 3 de montage veiliger en eenvoudiger. Ideaal voor je volgende fietsavontuur deze herfst!

Schrijf je nu al in voor We Ride Flanders 2025

We Ride Flanders – a.k.a. ‘De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen’ staat volgend jaar op 5 april op de wielerkalender. Wie samen met duizenden anderen uit binnen- én buitenland de hellingen en kasseien van de Ronde wil bedwingen in een unieke sfeer, die schrijft zich maar beter vlug in. Tickets voor deze Vlaamse oerklassieker op de cyclokalender gaan traditiegetrouw heel erg hard.

GRAVAA: dit was het geheime wapen van Marianne Vos

Het WK Gravel 2024 kende vooral bij de elite dames een droomfinale. Na een bloedstollende sprint op de Bondgenotenlaan in Leuven moest Lotte Kopecky het hoofd buigen voor de ‘GOAT’ Marianne Vos. Achteraf was er wel wat te doen over het geheim wapen waarmee Vos koerste: het GRAVAA-systeem waardoor ze onderweg kon spelen met de luchtdruk in haar banden. Hoe werkt die technologie? We legden ons oor te luister bij de mensen van GRAVAA zelf, die een drukbezochte stand hadden op de Gravel Expo in Leuven.

EK Gravel 2027 in Finland

We hebben nog maar net het WK Gravel in eigen land gehad en daar is alweer het volgende ‘kampioenschapsnieuws’: in 2027 wordt om de Europese graveltitels gebikkeld in Finland. Nordic Gravel Series zal dat jaar samen met Golazo het EK Gravel organiseren in Lahti, de ‘sporthoofdstad van Finland’.

Brabantse Wouden kleuren oranje tijdens het WK Gravel

Niet de nakende herfst, maar wel Marianne Vos en Mathieu van der Poel hebben er dit weekend voor gezorgd dat de Brabantse Wouden oranje kleurden. Zowel bij de elite dames als de heren gaat de regenboogtrui dit jaar naar onze Noorderburen. Maar dé grote winnaar van het weekend was toch alweer het massaal buitengekomen publiek.

Amazon en het Nationaal Park Brabantse Wouden: een tandem richting meer natuur

Nu het WK Gravel in ons land is neergestreken, zijn de ogen van de gravelwereld ook gericht op de regio waar het allemaal gebeurt: het Nationaal Park Brabantse Wouden. Een wedstrijd van dat kaliber organiseren in natuurgebied is niet evident en het trekt ook een pak extra sportievelingen aan die er de gravelwegen willen verkennen. Maar het nationaal park maakt zich sterk dat natuurbeleving en recreatie te verzoenen vallen. In die missie wordt het trouwens financieel gesteund door Amazon, dat meer dan een miljoen euro investeert in de Brabantse Wouden. Vanwaar dit partnership en wat gebeurt er met het geld? We konden het vragen aan Eva Faict – country manager van amazon.com.be – en Steven Vanonckelen – coördinator van het Nationaal Park Brabantse Wouden.

Ga met Grinta! én Jelle Wallays naar Mallorca

Vergeet de maartse buien en de saaie trainingen in Watopia. Geniet met ons mee van de lente, de zon, korte mouwen en cerveza tijdens de Grinta! Mallorca XP. Dat is de gezellige fietsreis die we dit jaar al voor de zesde keer organiseren samen met Kortweg Cycling Travel. Goesting om van 15 t.e.m. 22 maart met ons én Jelle Wallays mee te fietsen in Mallorca? Schrijf je dan NU in voor de groepsreis!

Vlaams-Brabant maakt zich op voor het WK Gravel

Vanmiddag werd met een persconferentie in de Abdij van Park de aftrap gegeven voor het WK Gravel, of correcter gezegd: de Bolero UCI 2024 Gravel World Championships. Het wordt een waanzinnig wielerfeest, waarbij meer dan 2600 atleten het Nationaal Park Brabantse Wouden zullen doorkruisen en waar ook heel wat ronkende namen aan de start zullen staan.

ASTR RS: de nieuwe gravelracer van Ridley

Ridley komt in aanloop naar het WK Gravel in eigen land met nieuw speelgoed naar buiten. De ASTR en ASTR RS zijn gravelracers van het zuiverste water, maar wel met voldoende ruimte voor extra brede banden. Ideaal voor de ruigste races.