Actua

Fiets in het Grinta!-peloton tijdens onze social rides in mei 

Het wielervoorjaar is opnieuw begonnen en de Grinta! social rides staan ook dit jaar weer voor de deur! De eerstvolgende is alvast de moeite, want dan fiets je samen met Tom Boonen om fondsen op te halen voor het Kankerfonds van UZ Gent. Dit is wat jullie ervan mogen verwachten.

Eerste indruk: Specialized Epic 8 en Epic 8 Evo

Amper een jaar geleden stelde Specialized hun nieuwste Epic voor. De Epic WorldCup was de hardtail killer, een pure crosscpounwry-racer, zonder Brain-technologie en met amper 75 millimeter veerweg. Nu is er alweer een nieuwe Epic. Of beter nog, twee nieuwe Epics: Epic 8 en Epic 8 Evo. De ‘gewone’ Epic is er voor de crosscountry-racers, de Evo is pret op trails.

RockShox Flight Attendant

Toen Nino Schurter het record van aantal wereldbekeroverwinningen met 34 stuks op zijn naam schreef, waren duizenden fans wereldwijd getuige van niet alleen een indrukwekkende vertoning. Ze zagen de kracht, de technische precisie, de rauwe emotie. Een onvergetelijk beeld.

QUOC Shoes begint samenwerking met Geraint Thomas 

Het Britse QUOC Shoes heeft een tweejarige sponsorovereenkomst met Geraint Thomas aangekondigd. De voormalige Tourwinnaar wou de laatste twee jaar van zijn carrière graag met een Brits merk samenwerken. Bij QUOC vindt hij niet alleen een partner voor fietsschoenen, ook zal er belang worden gehecht aan de Geraint Thomas Cycling Trust-organisatie.

Merida vernieuwt de eONE-FORTY en eONE-SIXTY 

Elektrische mountainbikes zitten in de lift. Bij Merida zien ze dit ook, daarom brengen ze drie nieuwe elektrische mountainbikes uit in de nieuwe eMTB reeks: eTRILOGY. De carbon eONE-SIXTY CF, de aluminium eONE-SIXTY LITE en de aluminium eONE-FORTY LITE delen enkele bestandsdelen, maar hebben ook enkele fundamenteel verschillende componenten om elke fiets zijn eigen sterkes te geven.

Gazelle lanceert drie nieuwe Eclipse e-bikes

Gazelle breidt hun gamma e-bikes uit met de Eclipse-modelserie. Deze lijn bestaat uit drie uitvoeringen: de Eclipse T11 HMB, Eclipse C380 HMB en Eclipse Speed. De fietsen zijn allemaal voorzien van een ingebouwde GPS-tracker, waardoor de fiets wordt getraceerd in geval van diefstal.

Rose Backroad FF: fastforward naar een retestrakke gravelbike

We voelden ons alweer als een Deense dog die een schoteltje filet americain voor z’n snufferd geduwd krijgt toen we vanmiddag het persmapje over de Rose Backroad FF openden. Het Duitse online fietsenmerk ontwikkelde zijn eerste echte gravelracer en wat ziet die er lekker uit! Bovendien is ook het prijskaartje interessant. Lees snel verder!

Eerste indruk: stijvere, lichtere, snellere Giant TCR

De plaatsjes voor de introductie van de Giant TCR waren felbevochten, want de Taiwanese fabrikant nodigde de fietspers in het hoofdkantoor uit, waar we een unieke inkijk kregen in de productie van carbon frames. Minstens zo interessant waren de testritten met deze allround klimfiets.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE