Actua

Origine werft tweetalige commercieel medewerker aan

Toe aan een nieuwe uitdaging (binnen de fietsbranche)? Origine is op zoek naar een commercieel medewerker (M/V/X) die zowel het Nederlands als Frans machtig is, een passie voor fietsen heeft en zich graag inzet voor verdere groei van het merk.

Eerste indruk: Schwalbe Rick XC Pro

Veel grip, weinig rolweerstand, een laag gewicht en (bijna) nooit lekrijden. Wat mountainbike-banden betreft, stellen wij behoorlijk zware eisen. Schwalbe heeft die goed begrepen en stelt met gepaste trots de Rick XC Pro voor.

100% Getest: nieuwe Canyon Aeroad uiterlijk én innerlijk vernieuwd

Als je er vanop een afstandje naar kijkt, denk je misschien dat die verdwenen steekasgaten in de vorken het voornaamste verschil zijn met de vorige Aeroad, maar Canyon heeft er wel degelijk een compleet andere fiets van gemaakt. Dat konden we al voor de lancering ervaren tijdens onze testritten.

Ridley keert terug in peloton bij Uno-X

Geruchten deden al de ronde, maar de kogel is nu door de kerk: Ridley keert volgens seizoen terug als fietsleverancier van een grote wielerploeg. De fabrikant wordt voor de duur van liefst tien jaar partner van Uno-X Mobility.

Drie nieuwe Trek MTB schoenen verhogen het comfort voor XC- en gravelrijders

Trek introduceert drie nieuwe offroad-schoenen die prestaties en een onberispelijke pasvorm bieden voor eenieder op gravel- en crosscountry-trails. De gloednieuwe RSL Mountain, Cambion en Foray bouwen voort op de dit voorjaar geïntroduceerde METNET-raceschoenen. Alle nieuwe offroad-schoenen van Trek hebben een bovendeel van METNET.

De nieuwe Top Fuel van Trek: lager gewicht, breder inzetbaar

Trek introduceert een geheel nieuwe Top Fuel, waarmee de geliefde short-travel trailbike een slanker en lichter frame krijgt en een nieuw vierwegs Mino Link systeem. Liefhebbers van downcountry trails krijgen nog steeds het zelfverzekerde en veelzijdige rijgedrag met een veerweg van 120 millimeter achter en 130 millimeter voor, maar nu met een extra licht frame dat nog gemakkelijker klimt.

BH iGravelX: het e-broertje van de GravelX

BH gooide alweer een jaar geleden hoge ogen met de aankondiging van de vernieuwde BH GravelX. Met deze gravelbike in gedachten heeft de Spaanse fabrikant een elektrische variant ontworpen, de iGravelx. Deze is voorzien van hetzelfde SRS anti-vibratiesysteem als de niet-ondersteunde uitvoering en beschikt over de nieuwe BHZ-motor van SEG.

Eerste Canyon-schoenen zitten meteen in topsegment

Canyon laat zijn voeten niet slepen, want het Duitse merk komt nu ook met weg- en offroadschoenen op de markt. Het pakt dat meteen serieus aan, want de Tempr CFR zit in het hoogste segment en is klaar voor gebruik in de koers.

Dit zijn de nieuwe Contec-stuurlinten

Contec heeft afgelopen week een reeks nieuwe producten voor 2025 geïntroduceerd. Een van de highlights is het nieuwe stuurlint. Er zijn in totaal negen nieuwe modellen in diverse kleuren. Die verfrissen het uitgebreide assortiment van het Duitse fietsonderdelenmerk.

Blaze: Julbo’s nieuwe capsule in rood en blauw

Julbo heeft voor deze zomer een nieuwe collectie. Het gaat om de Blaze-serie. Hierin zitten drie brillen uit het bestaande performance-segment – de Fury, Density en Frequency – die een rode en blauwe kleur hebben gekregen, evenals een nieuwe lens.