Actua

Tour Transalp: machtige bergpassen en mooie korting bij last minute inschrijving

Spectaculaire bergpassen, bekende etappeplaatsen, een professionele organisatie en deelnemers uit meer dan dertig landen – De Tour Transalp is keer op keer een hoogtepunt op de wielerkalender. Dit jaar vindt het event plaats van 16 tot en met 22 juni. Wil je nog meedoen? Dat kan. Lezers van Grinta! krijgen zelfs een mooie korting aangeboden.

Look lanceert update van betaalbare klimfiets

De Look 785 Huez was al een aangename klimfiets met een pittig karakter, maar de jongste versie zet hem weer op gelijke hoogte met de concurrentie, vooral dan op het vlak van integratie. De prijs blijft gelukkig aanvaardbaar.

Deze drie toertochten langs wielercafés vieren de grote rondes

De Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España. Het zijn de drie grote rondes op de wielerkalender waar menig liefhebber extra naar uitkijkt. Het team van Wielercafes.nl heeft rondom elke wedstrijd een toertocht opgezet. De ritten vertrekken en eindigen bij een wielercafé en ook onderweg zijn er toepasselijke stoppunten.

Nieuwe offroad-banden van Bontrager

Trek introduceert een gloednieuwe Bontrager bandenlijn: vier mountainbikebanden gericht op crosscountry en allmountain en twee nieuwe gravelbanden. Deze zes nieuwe banden zijn in alle opzichten vernieuwd, met nieuwe gepatenteerde karkasopbouw, lekbescherming en loopvlakpatronen.

Bettiols aerohelm van POC nu ook beschikbaar

Alberto Bettiol won er al Milaan-Turijn mee, na een lange solo, en nis de aerohelm van POC ook officieel voorgesteld. De Procen Air, met zijn opvallend vizier, blijkt niet alleen snel maar ook veilig en zelfs goed voor de oren.

Trek voegt achteruitkijkradar toe aan uitstekend achterlicht

Trek had al enorm goede achterlichtjes in het gamma, die van enorm ver zichtbaar zijn, en nu is er een achteruitkijkradar aan die lijn toegevoegd om het veiligheidsgevoel nog meer te verhogen. De Trek CarBack Radar kon geen meer toepasselijke naam krijgen.

Pinarello Dogma XC en Pinarello XC

Wie mountainbike-wedstrijden op het allerhoogste niveau volgt, weet ongetwijfeld reeds dat Pinarello een reeds bijzonder succesvolle mountainbike in elkaar had geknutseld. De eerste versies waren voorbehouden voor hun wedstrijdrijders, Tom Pidcock en Pauline Ferrand-Prévot. Voortaan zijn ze ook voor de gewone sterveling beschikbaar.

Gamma Time-pedalen overzichtelijker gemaakt

Time-pedalen zijn nog niet zo lang onder de hoede van Sram terechtgekomen, dus was het een kwestie van tijd voor er vernieuwingen zouden gebeuren. De complete lijn is nu vereenvoudigd, kreeg een nieuwere stijl en kreeg ook een aantal updates.

Oliver Naesen over Van Rysel RCR: “Gamechanger op kasseien”

Op een regenachtige vrijdagochtend, aan het begin van de modderige secteur 8 van Parijs-Roubaix, Templeuve – Moulin de Vertain, kreeg ik voor Grinta! de kans om deel te nemen aan een exclusief persmoment bij Van Rysel. De Franse fietsfabrikant gaf mij niet alleen de kans om te praten met de renners van Decathlon-AG2R, maar ook met de ingenieurs die de nieuwe RCR Pro hebben ontwikkeld. Na afloop kreeg ik een rondleiding door de BTWIN Village in Rijsel, waar de fietsen van Decathlon tot leven komen.