Actua

Van Nicholas verbetert Ventus en Yukon

De Nederlandse fietsenbouwers van Van Nicholas komen met aangenaam nieuws: Zowel de Ventus als de Yukon Disc krijgen een vernieuwde versie. Die eerste schakelt dankzij de Di2-schakelgroep nu elektrisch. Daarnaast krijgt de Yukon Disc een speciaal frame ontworpen voor een Rohloff-systeem met 14 versnellingen.

Ass Savers monteert nieuw spatbord op achtervork

Het Zweedse bedrijf Ass Savers kondigt hun nieuw spatbordmodel aan, de Win Wing. Die wordt geplaatst op de staande achtervork en moet zo voor meer comfort zorgen bij een fietstocht in natte omstandigheden.

Milkit maakt tubeless rijden gemakkelijker

De producten van Milkit doen hun intrede in de Benelux. Conimex is sinds deze maand de invoerder. Milkit is een van de bedrijven die proberen de overgang naar tubeless rijden zo goed mogelijk te faciliteren.

RouteYou helpt je op weg met gratis webinars

RouteYou is een online routetool met meer dan 18 miljoen gebruikers. Je vindt en plant er nieuwe routes voor je volgende fietstrip. Om het gebruik ervan te vergemakkelijken, biedt RouteYou dit najaar een aantal webinars.

Het WK Gravel komt in 2024 naar Vlaanderen

Fijn nieuws: in het najaar van 2024 strijkt het wereldkampioenschap gravel van de UCI neer in Vlaams-Brabant. Na de knotsgekke wereldkampioenschappen op de weg van vorig jaar, mag Golazo dus opnieuw een WK in eigen land organiseren. Weliswaar op het grind, deze keer! De streek van de Brabantse wouden zal het strijdtoneel vormen voor de beste gravelracers ter wereld!

Six CRD zijn de nieuwe wielen van Fore

Na 3, 4 en 5 komt … juist, ja. Het Nederlandse bedrijf Fore kondigt een nieuw paar wielen aan, de Fore Six CRD. CRD staat voor Clincher Road Disc. Deze wielset voor schijfremmen vervoegt de drie lagere velghoogtes.

De nieuwe Scott-collectie brengt je door weer en wind

Scott komt met een nieuwe collectie op de markt. De Scott All Season-collectie is gericht op weer waar de strafste fietsers door rijden. Met dank aan de winddichtheid, waterdichtheid en zichtbaarheid, kan je met een groot comfort door de koudste omstandigheden rijden.