Actua

De Stealth Superlight van Pro verlaagt verder in gewicht

Bij Pro zijn de productontwikkelaars trots op hun nieuwe Pro Stealth Superlight. Dit zadel is met een gewicht vanaf 130 gram het lichtste zadel van de fabrikant tot dusver. Het zadel stimuleert racefietsers in een meer voorwaartse positie te zitten voor een meer comfortabele en bovendien aerodynamische houding.

Classified brengt samen met TRP volledige groepset uit

Het innovatieve Belgische schakelsysteem van Classified komt dan toch met een eigen groepset. Het sloeg de handen in elkaar met de ervaren onderdelenfabrikant TRP om een 1×15-gravelgroep en 1×16-racegroep te ontwikkelen. Die elektronisch schakelende Vistar // Powershift verenigt de eenvoud van een enkel voorblad met het bereik van een dubbel.

Pro komt met aero stuurcombo

Pro lanceert een nieuwe combo. Met het Pro Vibe Aero Carbon-stuur in combinatie met de Pro Vibe Aero-stuurpen moeten racefietsers aerodynamisch voordeel behalen. Tegelijkertijd zijn er mogelijkheden om aanpassingen te maken. Dat is dan ook meteen het grootste voordeel in vergelijking met een geïntegreerde cockpit.

Schwalbe komt met klikventiel en wint meteen Eurobike Award

Vloek je geregeld tijdens het oppompen van je band, bijvoorbeeld omdat er lucht verloren gaat of de pompkop niet vast blijft zitten op het ventiel? Dan zal de nieuwe Clik Valve van Schwalbe jou misschien als muziek in de oren klinken.

Het aftellen naar de Maratona dles Dolomites is begonnen

Nog precies een week en dan barst één van de grootste events voor wielertoeristen weer los. Jawel, we hebben het de Maratona dles Dolomites. Deze granfondo in Noord-Italië hoort absoluut op de bucket list van elke fanatieke racefietser.

Assos brengt aeroshirts met vooruitstrevende designs

Bij Assos is er vernieuwing in het aero-assortiment. Daar zien we sinds dit weekend twee ‘Made in Future-shirts’: de Equipe en Dyora RS. Het Zwitserse merk stelt te hebben geleund op kennis en erfgoed van het merk en dat te hebben gecombineerd met een eigentijds design.

CyclOn brouwt Hot Wax voor elk weer

Kettingwax verovert steeds meer terrein op de traditionele olie. Je vermijdt er een zwarte ketting mee en je zou er ook sneller mee rijden. CyclOn komt nu met een Premium Graphene Hot Wax, waarbij je de verpakking gewoon op een vuurtje kan zetten, de ketting erin leggen, laten uitlekken en klaar! Bovendien zou het waterbestendig zijn, dankzij een additief uit de vliegtuigindustrie.

Licht of aero? Trek Madone Gen 8 antwoordt ‘ja’!

Het beste van twee werelden: dat moest de Trek Madone Gen 8 worden. Naar eigen zeggen had de fabrikant weinig moeite om de renners van Lidl-Trek te overtuigen dat deze fiets zowel de vorige Madone als Émonda overklast in alle courante koerssituaties, zowel bergop als in een sprint. Wij konden deze nieuwe Madone enkele weken testen.

Nu online: de eerste podcastaflevering van BOBOSSE

Het wielermedialandschap is een prachtige podcastserie rijker. In BOBOSSE gaan de makers op zoek naar een bijzonder personage dat enkele decennia geleden actief was in de wielersport. Wie was hij? De eerste aflevering is nu online beschikbaar.