Actua

Dit zijn de nieuwe Contec-stuurlinten

Contec heeft afgelopen week een reeks nieuwe producten voor 2025 geïntroduceerd. Een van de highlights is het nieuwe stuurlint. Er zijn in totaal negen nieuwe modellen in diverse kleuren. Die verfrissen het uitgebreide assortiment van het Duitse fietsonderdelenmerk.

Blaze: Julbo’s nieuwe capsule in rood en blauw

Julbo heeft voor deze zomer een nieuwe collectie. Het gaat om de Blaze-serie. Hierin zitten drie brillen uit het bestaande performance-segment – de Fury, Density en Frequency – die een rode en blauwe kleur hebben gekregen, evenals een nieuwe lens.

DT Swiss breidt gravelgamma uit met GRC 30 en GRC 50

De afgelopen jaren ging de gravelscene de hype ver voorbij. Het segment begon zich onder te verdelen in frivole avonturen en pure offroadraces. Reden te meer voor de Zwitserse wielenbouwer DT Swiss om voor beide types een nieuwe, specifieke wielset te ontwikkelen. Wij kregen onlangs de kans om zowel de avontuurlijke GRC 30 als de aero GRC 50 aan een eerste test te onderwerpen.

Lidl-Trek koerst op Pirelli-banden met FSC-gecertificeerd rubber

Kijkend naar de Tour de France valt het je waarschijnlijk niet direct op, maar de renners van Lidl-Trek koersen met een duurzame band. Het is de eerste die gemaakt is van natuurlijk rubber dat gecertificeerd is door FSC. We hebben het in dit geval over de Pirelli P Zero Race TLR RS.

Specialized Stumpjumper 15: de ultieme trailbike?

Je neemt het beste van de ‘reguliere’ Stumpjumper en je doet daar het beste van de Stumjumper Evo bij. Je smijt die in de mix en je bekomt de nieuwe Stumpjumper 15. Die 15 slaat op de vijftiende generatie Stumpjumper.

Zwitserse UCI Gravel Series in fabelachtig decor

Zin in een last-minute avontuur? Nu zaterdag 6 juli vindt in Zwitserland voor het eerst een manche van de UCI Gravel World Series plaats. En dat is eigenlijk best merkwaardig, want startplaats Villars-sur-Ollon ligt op slechts twintig kilometer van de hoofdzetel van de Internationale Wielerunie in Aigle. Wij verkenden samen met parcoursbouwer Alain Rumpf de kortste van de drie routes en moeten eerlijk bekennen dat die verkenning smaakte naar meer.

Visma-Lease a Bike met nieuwe P5 in tijdrit Tour de France

In de zevende etappe van de Tour de France is het woord aan de tijdrijders. Zij mogen zich vandaag bewijzen op een 25 kilometer lang parcours. Zit je vanmiddag voor de televisie, let dan zeker op Wout van Aert en zijn teamgenoten van Visma-Lease a Bike. De ploeg rijdt met de gloednieuwe Cervélo P5.

Wrangler: de nieuwe mountainbikeband van Goodyear

Goodyear, een van ’s werelds grootste bandenfabrikanten, stelt met de Wrangler haar nieuwste mountainbikeband voor. De Wrangler is ontworpen voor droge en rotsachtige omstandigheden en komt er zowel in een versie voor Enduro als voor e-mountainbikes.

Giant Revolt Advanced en Advanced Pro in een nieuw jasje

Giant geeft zijn Revolt Advanced en Revolt Advanced Pro een update. De gravelbikes hebben een nieuwe carbon lay-up en komen nu met interne kabelgeleiding en geïntegreerde opbergruimte. Resultaat? Nog meer snelheid en veelzijdigheid!

De Stealth Superlight van Pro verlaagt verder in gewicht

Bij Pro zijn de productontwikkelaars trots op hun nieuwe Pro Stealth Superlight. Dit zadel is met een gewicht vanaf 130 gram het lichtste zadel van de fabrikant tot dusver. Het zadel stimuleert racefietsers in een meer voorwaartse positie te zitten voor een meer comfortabele en bovendien aerodynamische houding.

Classified brengt samen met TRP volledige groepset uit

Het innovatieve Belgische schakelsysteem van Classified komt dan toch met een eigen groepset. Het sloeg de handen in elkaar met de ervaren onderdelenfabrikant TRP om een 1×15-gravelgroep en 1×16-racegroep te ontwikkelen. Die elektronisch schakelende Vistar // Powershift verenigt de eenvoud van een enkel voorblad met het bereik van een dubbel.