Actua

ASTR RS: de nieuwe gravelracer van Ridley

Ridley komt in aanloop naar het WK Gravel in eigen land met nieuw speelgoed naar buiten. De ASTR en ASTR RS zijn gravelracers van het zuiverste water, maar wel met voldoende ruimte voor extra brede banden. Ideaal voor de ruigste races.

Luister naar Derailleur: onze gravelbabbel met Greg en Jan over het WK in eigen land

Het WK Gravel in eigen land loert om de hoek en dat was voor Pickx Sports – de sportzender van Proximus – het ideale moment om een aflevering van de podcast ‘Derailleur’ aan gravel te wijden. Onze gravelredacteur mocht mee aanschuiven om het met Jan Bakelants en Greg van Avermaet te hebben over het grindfestijn tussen Halle en Leuven.

Bikeporn-alarm: BMC Teammachine R Mpc

Naar aanleiding van het WK wielrennen in Zwitserland brengt BMC een exclusieve uitvoering van de Teammachine R uit: de Teammachine R Mpc ofte ‘Masterpiece’.

Inpeak powermeters: van startup in een garage tot wereldspeler

In amper enkele jaren tijd veroverden de powermeters van het Poolse Inpeak een plek op de wereldmarkt. Wat in 2017 begon als een veredeld hobbyproject in een garage, is vandaag een innovatief bedrijf dat renners mee naar een hoger niveau stuwt.

Dit was onze ABUS 100 Ride

ABUS wordt in 2024 honderd en dat konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. En dus organiseerden we een verjaardagsrit met alles erop en eraan: zon, motorbegeleiding, een pak ABUS-helmen om te testen en natuurlijk: een overheerlijke verjaardagstaart. Misschien niet de gezondste bevoorrading, maar soit: honderd jaar word je maar één keer, toch? Ontdek hier de leukste beelden van onze ABUS 100 Ride vanuit Aalst richting Après-Velo in Brakel en weer terug.

Earthfood: FuturumShop komt met eigen sportvoeding

Eigen kleding had FuturumShop al een hele poos, maar nu komt daar dus ook sportvoeding bij. Earthfood wordt geproduceerd in Nederland en houdt het simpel: elk product bevat 30 gram koolhydraten.

Deze grote namen hebben bevestigd voor het WK Gravel

Op 5 en 6 oktober komen de Bolero UCI Gravel World Championships voor het eerst naar Vlaanderen, met start in Halle en aankomst in Leuven. Een sterrenensemble van kampioenen uit verschillende wielerdisciplines zal zijn opwachting maken. Daarbij UCI-wereldkampioene op de weg Lotte Kopecky (BEL), UCI-wereldkampioene veldrijden Fem van Empel (NED), UCI-wereldkampioene mountainbike Puck Pieterse (NED), uittredend UCI-wereldkampioen gravel Matej Mohoric (SLO), Europees kampioene gravel en op de weg Lorena Wiebes (NED), Europees kampioen gravel Jasper Stuyven (BEL), …

BH Lynx SLS: de efficiënte van een hardtail met de controle van een full suspension

De Lynx SLS is een mijlpaal binnen het uitgebreide mountainbike-assortiment van BH, namelijk die van de volledig geveerde fietsen met een korte veerweg. Hij is ontworpen om de plaats in te nemen van high-end hardtail mountainbike hardtails die gericht zijn op competitie. Lichtheid en efficiëntie zijn dan ook twee belangrijke aspecten bij de ontwikkeling van deze fiets.

‘Waddenhoppen’ is de nieuwste bikepackingroute op Komoot

Komoot-ambassadeur en bikepackigexpert Erwin Sikkens heeft een nieuwe originele fietsroute gecreëerd: Waddenhoppen. Deze unieke route werd gecreëerd in opdracht van Shimano en brengt je over alle vijf de Nederlandse Waddeneilanden. Ze biedt een kans om de rust en natuur van de Wadden op de fiets te ontdekken. Deze nieuwe komoot original route is vanaf nu voor iedereen beschikbaar op komoot.

Dit was Test Fest Oudenaarde 2024

Een stralende nazomerdag, een pak fietsmerken met dikke testbakken en veel lachende gezichten. Test Fest 2024 in Oudenaarde was een schot in de roos. Volgend jaar opnieuw? Sowieso! Heb je ons testfestival gemist? Check dan zeker eens de foto’s om de ambiance op te snuiven en hou onze kanalen in de gaten. Daar maken we binnenkort de exacte datum van Test Fest 2025 bekend.

Brompton gaat offroad met de G Line vouwfiets

Een vouwfiets waarmee je ook op gravel- of mountainbikeavontuur kan vertrekken? We verzinnen het niet! Brompton lanceert de G Line plooifiets met 20 inch wielen, schijfremmen, een vernieuwde geometrie, 8 versnellingen en extra brede, tubeless banden. Naar eigen zeggen is dit de grootste innovatie van het merk in 50 jaar. Er is vanaf oktober trouwen ook een elektrische variant beschikbaar.

Alé is helemaal klaar voor herfst en winter

Het Italiaanse kledingmerk Alé stelt zijn herfst- en wintercollectie voor. In elke prijsklasse zijn er nieuwigheden te spotten, zowel voor het tussenseizoen als de vrieskou.