Actua

Specialized moderniseert de Propero-helm en Torch-schoenen

Specialized heeft de lancering aangekondigd van hun nieuwste innovaties: de Propero 4 helm en de Torch 2.0 en 3.0 schoenen. Deze helm biedt de aerodynamische voordelen van de S-Works Evade 3 met de ventilatie van de S-Works Prevail 3. Met de nieuwe Torch 2.0 en 3.0 benaderen Specialized nu nog meer de prestaties en stijl van de S-Works Torch.

Inpeak: groeiende speler in wereld van powermeters

Inpeak begon ooit klein in een garage en is tegenwoordig een vooraanstaande leverancier van vermogensmeters. De Poolse fabrikant probeert telkens met oplossingen te komen die trainingen naar een hoger niveau tillen. Zowel amateurs als profs gebruiken de systemen.

Nu bekend: het parcours van de 1000 km

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker komt met rasse schreden dichterbij. De organisatie die achter de schermen al langer druk is met de voorbereidingen, heeft nu het parcours bekendgemaakt. Aalst, Glabbeek, Oostkamp en Pelt zijn de vier middagsteden die in de route verbonden zijn met gaststad Mechelen.

KBK Cyclo: eerste afspraak voor wielertoeristen

Staat de openingsklassieker van je nieuwe wielerseizoen al met stip genoteerd? Op 24 februari kan je vanuit Kuurne je eigen Kuurne-Brussel-Kuurne classic fietsen, kortweg de KBK Classic 2024. Voorinschrijven kan nog tot 18 februari, daarna betaal je vier euro meer. Wie vooringeschreven is kan trouwens ook vertrekken vanuit de fast lane: scannen, nummer monteren en fietsen! Twijfel niet als je zeker wil zijn van je startplek, want wegens de grote vraag worden de inschrijvingen bepekt tot 5000 deelnemers. In de voetsporen van Bennoot, is dat niet fantastiesj?

De Leeuw en de Krekel gaan samen gravelen

Er waren eens, in een land hier ver vandaan, een Leeuw en een Krekel die samen gingen gravelbiken… Het lijkt wel het begin van een sprookje, maar ’t is realiteit! Johan Museeuw is op 1 en 2 juni de eregast van Paolo Bettini tijdens GeoGravel Tuscany! En daar kan ook jij bij zijn.

Dit is de nieuwste en snellere Corsa Pro-telg van Vittoria

Vittoria valt al vele jaren in de smaak met haar Corsa-banden. Die zijn er in diverse soorten en maten. Nu heeft het Italiaanse bandenmerk een sneller, lichter model gelanceerd dat specifiek bedoeld is voor tijdritten en triatlons: de Corsa Pro Speed.

Shimano voegt drie fietsbrillen toe aan assortiment

Shimano kennen we allemaal van de fietscomponenten. Het Japanse merk biedt echter veel meer aan sportieve fietsers, waaronder brillen. Nieuw in die categorie zijn de Technium, Technium L en Twinspark.

Limburgs Mooiste biedt nu ook gravelroute

Elk jaar weer is Vebego Limburgs Mooiste één van de hoogtepunten op de Nederlandse kalender met toertochten. Dit jaar vindt het evenement plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei. Nieuw is dat er naast racefietsers en MTB’ers nu ook aan gravelaars wordt gedacht. De inschrijvingen voor de 31ste editie zijn inmiddels geopend.

Superior officiële partner van het WK Gravel 2024

Het Tsjechische Superior zag als één van de eerste merken brood in de ontwikkeling van gravelbikes. Ze zetten hun ‘pionierschap’ dit jaar kracht bij door de officiële ‘bike partner’ te worden van het WK Gravel 2024.

Vers snoepgoed van Colnago: de C68 Gravel

Trek je ogen – en helaas ook je portemonnee – maar eens goed open, want Colnago lanceert met de C68 een gloednieuwe highend gravelbike, waarvan het frame 100% ‘made in Italy’ is. Mamma mia!