Actua

Nibali neemt deel aan Ronde van Frankrijk voor amateurs 

Voormalig Tourwinnaar Vincenzo Nibali zal begin juli deelnemen aan de Haute Route, de Ronde van Frankrijk voor amateurs zeg maar. De haai van Messina is de ambassadeur van fietskledingmerk Q36.5, dat technische partner is van de Haute Route. Het Italiaanse kledijmerk zal alle deelnemers voorzien van outfits tijdens de wedstrijd.

Bert De Backer is nieuwe ambassadeur van WOWOW 

Het Belgische fietskledijmerk WOWOW heeft Bert De Backer voorgesteld als zijn nieuwe ambassadeur. WOWOW heeft als doel om meer fluorescerende fietskledij op de weg te zien om zo de fietsveiligheid te verbeteren door meer zichtbaarheid. Die doelstelling is er één die Bert De Backer volledig steunt.

Eerste indruk: Castelli Espresso houdt je comfortabel in stijl

Wie de vele, stijlvolle kleuren van de Castelli Espresso-outfit ziet, zou het misschien niet denken, maar het allerbelangrijkste bij de ontwikkeling was het draagcomfort. De stoffen zijn dan ook zacht, zodat ze de huid strelen in de plaats van te omklemmen.

Eerste indruk: Quoc M3 Air

Quoc is een relatief nieuwe speler in de fietsschoenenwereld. Het merk richtte zich in de beginjaren voornamelijk op urban cycling, gravelrijders en touring. Begin maart werd nog de samenwerking met Geraint Thomas bekendgemaakt en nu kregen wij al de kans om hun nieuwste model de M3 Air te testen. Dit model situeert zich in het hoogste segment en komt dus nog boven hun gerenommeerde Mono II schoen te staan. Hieronder lees je onze eerste impressie. Een uitgebreide review volgt later.

Polar introduceert de Grit X2 Pro

Polar, al bijna vijftig jaar leider op het gebied van sport- en fitness ‘wearables’, komt met een opvolger van de Polar Grit X Pro, de Grit X2 Pro, een ultrabestendig en geavanceerd outdoor smartwatch dat nog meer biedt voor avontuurlijke outdoorsporters.

Alé onthult lente- en zomercollectie voor 2024 

Het seizoen van zonovergoten fietstochten op de weg staat voor de deur en Alé heeft de sluier opgelicht van zijn lente- en zomercollectie voor 2024. Gericht op fietsers en wielrenners, zorgt deze collectie voor een harmonieuze samensmelting van kleur, technologie en textielinnovatie, en met oog voor de huidige modetrends.

Spaanse sportvoeding van Israel-PremierTech komt naar Benelux

In 2021 werd Santamadre opgericht met een specifiek doel voor ogen: atleten voorzien van hoogwaardige voedingssupplementen die gericht zijn op het verbeteren van prestaties en het maximaliseren van herstel. Sinds kort is het Spaanse Santamadre ook exclusief in de Benelux verkrijgbaar via Mountain Sports Distribution.

Cannondale Scalpel: built to thrill

Reeds van bij zijn introductie in 2002 was de Cannondale Scalpel steeds een opvallende, vooruitstrevende en vooral razendsnelle mountainbike. Het aantal overwinningen behaald op een Scalpel is quasi ontelbaar. Voor 2024 stelt Cannondale dan ook met gepaste trots de nieuwe Scalpel voor: meer veerweg en een opvallende geometrie zijn de belangrijkste kenmerken.

De nieuwe Origine Théorème hardtail

Na de vorig jaar geïntroduceerde Théorème FS (waarvan er hier in de garage eentje van ongeduld staat te trappelen om uitgelaten te worden) pakt Origine opnieuw groots uit, maar deze keer met een hardtailversie van de Théorème. De Théorème hardtail scoorde in het verleden steeds goed bij klanten en pers zodat de lat voor de nieuwe versie opnieuw hoog ligt.

Scope baseert nieuwe Artech-wielen op visschubben 

Scope mikt hoog met zijn nieuwste wielset. Bij de Nederlandse wielproducent zelf spreken ze over een revolutie in de fietsindustrie, want de Artech-wielen zijn geïnspireerd door de natuur: ze haalden de mosterd bij visschubben.

We Ride Flanders 2024 onder de loep

Met het begin van het Vlaamse voorjaar achter de rug staan ook weer tal van toertochten voor de deur. Zo ook die van Vlaanderens Mooiste: We Ride Flanders.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE