Deel dit artikel:

Pro komt met aero stuurcombo

Pro lanceert een nieuwe combo. Met het Pro Vibe Aero Carbon-stuur in combinatie met de Pro Vibe Aero-stuurpen moeten racefietsers aerodynamisch voordeel behalen. Tegelijkertijd zijn er mogelijkheden om aanpassingen te maken. Dat is dan ook meteen het grootste voordeel in vergelijking met een geïntegreerde cockpit.

Het Pro Vibe Aero Carbon-stuur is voorzien van T700 en T800 UD Carbon en de bovenzijde is zodanig geoptimaliseerd dat het zo min mogelijk wind vangt. Tegelijkertijd is er gekozen voor een anti-slip coating en een (voorwaartse) sweep van 10 graden, zodat gebruikers nog beter in staat zijn om hun frontaal oppervlak te verkleinen. Om diezelfde reden heeft Pro geopteerd voor een smalle breedte.
De uitvoering met een breedte van 37 centimeter heeft een drop van 126 millimeter en een reach van 77 millimeter. Het gewicht bedraagt zo’n 240 gram, meldt de fabrikant.

Aanpassingsvermogen

Naast betere aerodynamica stelt Pro dat met name het aanpassingsvermogen voor een onderscheidend punt zorgt. Het stuur is er in drie breedtes, van 37 tot 41 centimeter, en het is compatibel met standaard stuurpennen van 31,8 millimeter. In het bijzonder is het stuur ontworpen voor een combinatie met de Pro Vibe Aero-stuurpen, die verkrijgbaar is in zes lengtes. Dit samenspel zorgt voor een nauwkeurige en comfortabele pasvorm.

Pro’s marketingmanager Niek Verbakel: “We zijn erg enthousiast over de lancering van het Pro Vibe Aero Carbon-stuur en de Pro Vibe Aero-stuurpen. Op basis van onze interne tests en de feedback van de Pro Community Riders zijn we ervan overtuigd dat we een cockpit hebben geproduceerd die je watts zal besparen en je in een comfortabele, aerodynamische positie op de fiets zal brengen.”

Interne kabelgeleiding

Het Pro Vibe Aero Carbon-stuur biedt meerdere mogelijkheden voor kabelgeleiding. In combinatie met elektronische shifters kunnen de hydraulische remleidingen en elektronische draden netjes worden weggewerkt in het stuur en door de Pro Vibe Aero-stuurpen en door het balhoofd van compatibele fietsframes worden geleid.

Het stuur (adviesprijs: 449 euro) heeft daarnaast speciale bevestigingspunten voor Shimano Satellite Shifters. Dit maakt het mogelijk om vanaf de bovenzijde van het stuur te schakelen.