GRAVALHALLA op 13 Augustus 2023 in Steenhuffel

 
 • Wat? Een gravelride vol beleving op Vlaams-Brabants grondgebied, georganiseerd door Grit!, het gravelplatform van Grinta!. Supported by Cornet.
 • Waar? Start en finish in Steenhuffel bij Brouwerij Palm & De Hoorn, brouwer van Gravalhalla’s huisbier, Cornet. (Palm Breweries NV 3 Steenhuffeldorp 1840 Londerzeel)
 • Wanneer? Zondag 13 augustus. Starten kan vrij tussen 8 en 10 uur.
 • Afstand? 55, 100 of 165 km (waarvan telkens 50% offroad).
 • Prijs? € 25
 • Inschrijven: Inschrijven doe je hier. Pajottenland als speeltuin

Vanuit Steenhuffel duik je via de Brabantse kouters de Groene Rand rond Brussel in en ontdek je een offroad paradijsje in de schaduw van de hoofdstad. Hoe dieper je afzakt richting zuiden, hoe meer het landschap gaat glooien en hoe vaker je benen op de proef worden gesteld. Er zijn twee bevoorradingsposten: in Asbeek (alle afstanden) en in Gooik (medium en langste afstand). Hier in de buurt heb je de brede grindostrades en aardewegen trouwens voor het uitkiezen.

De korte(re) afstand: 55 km

De kortste afstand van Gravalhalla is op zich al een mooi gravelavontuur met een tussenstop die is voorzien in Asbeek. De 55 km serveert een mooie rit in de groene rand rond Brussel die je over de Brabantse Kouters richting de glooiende akkers rond Asse en Affligem brengt. Je fietst met zicht op de skyline van de hoofdstad maar wel altijd in het groen. Via het Kravaalbus en Buggenhoutbos keer je terug nar Steenhuffel, waar een frisse Cornet voor je klaarstaat.

De medium afstand: 100 km

Mag het wat meer zijn dan 55 km maar is 165 km van het goede te veel? Dan is de medium afstand van 100 km iets voor jou. Dan keer je vanuit Gooik terug richting Steenhuffel en rijg je nog een reeks bossen aan elkaar. Er staan passages in ondermeer het Liedekerkebos, het Kravaalbos en het Buggenhoutbos op het menu.

De lange afstand: 165 km

Ben jij een bikkel die niet vies is van wat extra kilometers én hoogtemeters? Pik de prachtige lus van 65 kilometer richting Hallerbos dan ook zeker mee. Via de boomgaarden en akkers rond Kester en Pepingen gaat het richting Zennevallei en de brede dreven van het Hallerbos. Werkelijk een stukje Pajottenland om duimen en vingers bij af te likken. Na de tweede bevoorrading in Gooik kan ook jij de terugrit naar Steenhuffel aanvatten.

Start en finish tussen het bier

Een stevige gravelrit en een vers getapte schuimende pint achteraf: dat gaat samen als biefstuk met frieten. Net daarom is Brouwerij Palm & De Hoorn in Steenhuffel onze gedroomde uitvalsbasis. Je start en komt aan op de gezellige binnenkoer van de brouwerij en zal er je dorst kunnen stillen met een frisse Cornet. Het krachtig blond bier is partner van GRAVALHALLA en is perfect geschikt om bij na te kaarten over een goed gevulde graveldag. Dat hebben we zelf al – meermaals – getest!

Veel extra’s

Deelnameprijs GRAVALHALLA: €25

– Een prachtig en uitdagend gravelparcours (via GPX)

– Gratis koffie bij de start

– Eén, twee of drie ruime bevoorradingen in Gooik en Asbeek; (incl. Cornet Alcoholfree)

– een Cornet Oaked of Cornet Smoked én stevige snack bij aankomst in Steenhuffel

–  mogelijkheid om op de start- en aankomstsite ook gravelbikes te testen van Classified en Origine.

– Deelnemers hebben achteraf keuze uit:

  • Portie bitterballen
  • Broodje kaaskroket
  • Broodje vleeskroket

-Karcher- afspuitstand met Bike7 schoonmaakproducten

Sowieso zorgen we na afloop van jouw ride ook voor een fijne sfeer met een DJ-set

Partners

Cornet, Chimpanzee, Sportful, Toerisme Vlaams-Brabant, Coureur Espresso, Bike7

En verder

* Natuurlijk zijn ook mountainbikes welkom tijdens Gravalhalla. We beseffen dat nog lang niet iedereen in het bezit is van een gravelbike.

* Er is géén bewegwijzering. We voorzien wel gpx-routes. Voor wie van tevoren inschreef: die ontvangt in de dagen voor Gravalhalla de gpx van de routes. Voor wie ter plekke inschrijft: die scant de QR-code voor aanvang van de rit en uploadt de route meteen op de gps. Gravalhalla fiets je dus op gps, hou daar rekening mee.

* Het is een open deur intrappen maar het dragen van een fietshelm is wel degelijk verplicht.

* Iedere deelnemer verklaart houder te zijn van een verzekeringspolis burgerlijke aansprakelijkheid ‘derden’.

* Grinta! Publicaties bv is niet aansprakelijk voor gebeurlijke ongevallen.

Schrijf je in

Gravalhalla wordt een gravelfeest en dat zal je geweten hebben. Mis deze gravelafspraak niet. Noteer zondag 13 augustus alvast in je agenda en schrijf je nu in via deze link.

Inschrijven kan nu al via onze Eventbrite-pagina.