Deel dit artikel:

Vittoria speelt met allround band in op behoeften gravelbikers

Nieuws op gravelvlak bij Vittoria. De Italianen lanceren met de Terreno T50 Mixed Gravel Endurance een allround gravelband voor alle typen ondergrond. De toepassing van grafeen maakt de tubeless-ready band slijtvast en zorgt voor grip onder natte omstandigheden.

De nieuwe Terreno T50 Mixed Gravel Endurance is de allrounder in het gravelgamma van Vittoria. De fabrikant positioneert hem tussen de Terreno Dry en Mezcal en spreekt van een band met een veelzijdig profielontwerp. Het loopvlak heeft een soort visschubbenprofiel zoals dat van de Terreno Dry, echter is er gekozen voor minder noppen. De noppen die er zijn, zijn meer uitgesproken. In het midden zijn ze kleiner en zitten ze dichter bij elkaar; aan de randen zijn ze groter en is er meer tussenruimte. 

Grafeen

Het profiel is gemaakt met een zogeheten Endurance Formulation. Hier heeft Vittoria grafeen toegepast, iets wat zo langzamerhand een handelsmerk van de fabrikant is. Grafeen moet de banden grip geven en bovendien de slijtage verminderen. Vittoria stelt dat de gekozen formule goede prestaties garandeert, ongeacht de rijomstandigheden. Onder het loopvlak is een anti-leklaag aangebracht.

Sterk en soepel

Het endurance karkas dat zich volgens Vittoria kenmerkt als sterk en soepel, is ontworpen voor een groter aanpassingsvermogen en meer sterkte. De Terreno T50 Mixed heeft voorts een versterkte nylon zijwandbescherming voor betere lekbestendigheid, meer stabiliteit en een langere levensduur. 

Drie maten

Vittoria levert de Terreno T50 Mixed Gravel Endurance in drie maten en in totaal vijf uitvoeringen. De 700x40c (530 gram) is er met zwarte of bruine zijwanden, net als de 700x45c (550 gram). Tot slot is er de 700x50c (gewicht onbekend) met enkel zwarte zijwanden. Eerstgenoemde is per direct 700x40c leverbaar, de andere volgen begin 2025.

Nieuwe insert

Nieuw is ook de Air-Liner Light Gravel. Deze insert, beschikbaar in twee groottes (650b and 700c) is bedoeld voor de Terreno T50 Mixed Gravel Endurance en andere tubeless banden (met een breedte van 42 tot 50 millimeter). Vittoria heeft bij de ontwikkeling voortgeborduurd op de eerder gelanceerde Air-Liner Gravel-insert en de kennis en ervaring bij de pas geïntroduceerde Air-Liner Light XC. De 40 gram wegende insert zorgt voor meer comfort en betere lekbescherming. Gravelaars kunnen ook doorrijden in geval van een lek.