Actua

Colnago pakt uit met betaalbare versie van de V4Rs

Colnago heeft haar V4 gelanceerd. Het betreft een beter betaalbare versie van de V4Rs waarop onder meer Tadej Pogačar rijdt. Colnago stelt dat de V4 gelijke voordelen als de V4Rs biedt – bij de lancering in 2022 noemde ze die ‘het snelste monocoque frame ooit’ – maar een meer budgetvriendelijke afwerking heeft. De prijs van de V4 bedraagt ongeveer de helft van z’n premium broer.

3D-zadel van Fizik helemaal op je maat

Toen zadels met 3D-geprint zadeldek in zwang raakten, waren er al hints dat dit de deur zou openen naar zadels die helemaal op de behoeften van jouw zitvlak zijn afgestemd. Nu komt Fizik met de One-to-One-optie voor zijn Adaptive-zadels.

Specialized Chisel Full Suspension: een alu Epic?

Amper drie maanden geleden pakte Specialized uit met de totaal vernieuwde Epic 8 en Epic 8 Evo. We zijn nog niet helemaal bekomen van de indrukken van de nieuwe Epic of daar duikt alweer een nieuwe Specialized full-suspension op. De Chisel moet de lichtste aluminium crosscountry-fully worden.

Liv lanceert de derde generatie van de allround Langma

Liv, het fietsmerk voor vrouwen, heeft een nieuwe variant van haar Langma gelanceerd. Het zusterbedrijf van Giant stelt dat de allround Langma een lager gewicht heeft, aerodynamischer is en een betere verhouding tussen stijfheid en gewicht garandeert.

Vier de zomer tijdens de avondrit (met extra’s!) van Carbonbike

De Rides van Carbonbike, de distributeur van o.a. Pinarello, Stevens, Giordana en Scope, zijn een begrip in de regio van Waremme en ver daarbuiten. Ook deze Carbonbike Summer Ride op donderdagavond 27 juni belooft weer een topper te worden. Na de rit van 50 km kan je je tegoed doen aan een biertje en een burger, waarbij de opbrengst integraal naar het goede doel gaat.

Specialized maakt alu versie van lichte Crux-gravelbike

De Specialized Crux is een begrip in de gravelwereld. Als je een superlichte en vinnige bike met veel bandruimte wil, is dat een van de beste opties. Om die karakteristieken ook naar een betaalbaar prijspunt te brengen komt Specialized nu met de aluminium versie, die optimaal gebruikmaakt van de DSW-lastechnologie.

Vaude pakt zadelpijn voor elk type fietser aan met nieuwe fietsbroeken

Of je nu met een racefiets, gravelbike, mountainbike of toerfiets rijdt, zadelpijn heeft iedereen al weleens ervaren. Vaude, het merk met een sterk ecologisch bewustzijn, zocht drie jaar lang naar de belangrijkste verschillen tussen types fietsers en tussen de verschillende geslachten om tot drie soorten zemen en broeken te komen.

Aero Tri Suit: het nieuwe triatlonpak van Swiss Side

Swiss Side breidt zijn assortiment voor triatleten verder uit. Vanaf vandaag is de Aero Tri Suit verkrijgbaar, een snelpak dat gedragen kan worden in combinatie met de eerder gelanceerde Aero Calf Sleeves en Aero Socks.

Rouvy biedt mogelijkheid om abonnement tijdelijk stop te zetten

Het weer nodigt uit om eropuit te trekken. De meesten, uitzonderingen daargelaten, zijn dus momenteel niet bezig met indoortrainen. Rouvy, de applicatie voor indoorfietsers, komt gebruikers tegemoet met een pauzefunctie. Daarmee kunnen zij hun abonnement tijdelijk stopzetten.

De Phenix is de nieuwe wedstrijdhardtail bij Cube

Het doet ons steeds deugd wanneer een groot merk nog eens voluit voor een racehardtail gaat. Cube stelt dan ook met gepaste trots een nieuwe, lichtgewicht crosscountry racehardtail voor, de Phenix.

Met keramische coating beschermt Dynamic Bike Care je fiets

Dynamic Bike Care heeft zijn categorie beschermingsproducten voor fietsen uitgebreid met een tweetal items: de Secret Surface en Perfect Prep. Daarmee is je fiets net wat beter bestand tegen allerlei soorten impact, zo belooft de Nederlandse fabrikant.