Deel dit artikel:

Aero Tri Suit: het nieuwe triatlonpak van Swiss Side

Swiss Side breidt zijn assortiment voor triatleten verder uit. Vanaf vandaag is de Aero Tri Suit verkrijgbaar, een snelpak dat gedragen kan worden in combinatie met de eerder gelanceerde Aero Calf Sleeves en Aero Socks.

Swiss Side is naar eigen zeggen zo’n 2,5 jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de Aero Tri Suit. Voor het Zwitserse bedrijf was de toevoeging van een triatlonpak een logische vervolgstap op de lancering van de Calf Sleeves en Aero Socks, aangezien het lichaam plusminus 70 procent van de luchtweerstand creëert. Met innovatieve kledij zou er zeker voordeel te behalen zijn, dacht men bij Swiss Side.

Succes met prototype

De Aero Tri Suit is uitvoerig getest tijdens de ontwerp- en ontwikkelingsfase. Niet alleen in testlabs, maar ook in de praktijk. Swiss Side onthult bij de lancering dat Jan van Berkel een prototype van het pak al heeft gedragen tijdens de Ironman van Zwitserland (in 2023). Van Berkel daarover: “We hebben de Aero Tri Suit geheel opnieuw ontworpen. Hij voldoet aan mijn eis om een pak te dragen dat een goede pasvorm en comfort tijdens de wedstrijd garandeert en dat ook de snelste is.”

Aerodynamisch voordeel

De AERO Tri Suit levert volgens Swiss Side een aanzienlijk aerodynamisch voordeel voor sporters, ongeacht hun lengte, de snelheid of de windomstandigheden waarmee ze te maken krijgen. Er zijn verminderingen in luchtweerstand gemeten tussen 5 en 15 watt in vergelijking met premium producten van concurrerende merken. Ten opzichte van een niet-geoptimaliseerd pak of niet-geoptimaliseerde kleding kan het prestatievoordeel oplopen tot meer dan 25 watt. Dit alles dankzij gebruik van speciale stoffen en de positionering van diverse elementen.

Comfort en thermoregulatie

Het pak draait echter niet alleen om aerodynamica; comfort en thermoregulatie zijn ook belangrijke pijlers geweest bij de ontwikkeling. Swiss Side meldt dat prototypes zijn getest in trainingen en triatlonwedstrijden, samen met atleten van het Rougeot Triathlon Team. Al hun feedback werd gebruikt om maximaal comfort te garanderen. Er is met name aandacht geweest voor de vermindering en positionering van naden en de algehele pasvorm.

Maten voor mannen en vrouwen

Swiss Side wijst erop dat kledij een van de meest kostenefficiënte manieren is om prestatievoordeel te behalen in een triatlon. Het Zwitserse merk brengt de Aero Tri Suit voor een prijs van 395 euro op de markt. Er is een aparte pasvorm voor mannen en vrouwen en de maten lopen uiteen van XS tot en met L. De verkoop loopt via www.swissside.com.