Actua

VIDEO: de nieuwe Giant Revolt gravelbike

Hij is licht, hij is snel, hij ziet er knap uit én er hangt een interessant prijskaartje aan vast. De nieuwe Giant Revolt heeft een pak troeven om tussen de gravelracers zijn mannetje te staan. We maakten een video om deze kogel aan je voor te stellen!

VDW Bikes brengt Quoc-schoenen naar de markt in Benelux

VDW Bikes is de nieuwe distributeur in de Benelux van het Britse Quoc. Dat merk biedt een hoogwaardig assortiment fietsschoenen dat zich kenmerkt door comfort en een vleugje Brits design. In het gamma vind je race-, gravel- en vrijetijdsschoenen.

Circuit WaveCel: de nieuwe allround helm van Bontrager

Bontrager heeft zijn nieuwe Circuit WaveCel op de markt gebracht. Deze helm met aerodynamisch profiel is voor een deel gemaakt van gerecyclede materialen. Volgens Bontrager zelf is het de meest veelzijdige helm voor fietsers uit de collectie. Je draagt hem zowel op de weg als in het bos.

Klok 1.300 hoogtemeters en maak kans op Ekar-groepset

Ekar, de gravelspecifieke groepset (1X13) van Campagnolo, is vernoemd naar de Monte Ekar. Als je nog dit jaar het gelijke aantal hoogtemeters van deze berg (1.300 meter) in één rit (en op dezelfde berg) klokt, maak je kans op een Ekar-groepset.

Dit lees je in Grinta! 88

Een beetje retro, een snuifje James Bond, een ferme brok wintermode, een rist van 10 expertenadviezen om de wintermaanden in te fietsen en een vleugje Marco Pantani. Dat en nog veel meer lees je in de nieuwe Grinta!.

Argo Plus: de nieuwe trailhelm van Scott

Zoek je deze herfst (vaker) de trails op? Of heb je gewoon nood aan een nieuwe mountainbikehelm? Dan heeft Scott sinds deze maand de Argo Plus voor je. Deze trailhelm beschikt over diverse features die de veiligheid ten goede komen en is beschikbaar in liefst negen kleuren.

Aerodynamica: windtunnel- en veldtest

Grinta! ging langs in de windtunnel van de Bike Valley in Paal-Beringen en testte er diverse set-ups: van traag tot supersnel. Daarna trok de redactie met de allersnelste configuratie naar Circuit Zolder om er – aan de hand van de analyse van AeroLab – een veldtest uit te voeren. Bekijk hier de video en lees alle resultaten in Grinta! 87.