Deel dit artikel:

Thule Arcos: bagagebox voor achter op de auto

Ga je op fietsvakantie en moeten er, naast de fiets, heel wat eigendommen mee, dan is de Arcos van Thule wellicht een uitkomst. Deze hardshell bagagebox zit aan de achterkant van de auto.

De Thule Arcos zorgt voor extra laadruimte en biedt gemakkelijke toegang. Hij kan op de trekhaak bevestigd worden, waardoor de luchtweerstand tijdens de autoreis wordt geminimaliseerd en het mogelijk wordt om andere grote ladingen op het autodak te vervoeren. Denk bijvoorbeeld aan de racefietsen van jou en je fietsmaten. De Thule Arcos is ook een uitkomst als je geen dakkoffer op de auto kunt monteren. Terwijl je fiets veilig binnen in de auto ligt opgeslagen, hangt de overige bagage aan de achterzijde.

Goed zicht

Het slanke en lage ontwerp van Thule Arcos zorgt voor goed zicht naar achteren via de achteruitkijkspiegel. De box is gebruiksvriendelijk bij het laden en lossen van bagage. Bovendien is de kofferbak van de auto altijd toegankelijk voor extra laadruimte. De hardshell box van de Thule Arcos is duurzaam en sterk en beschermt tegen vuil en water.

Meer kilometers

Thule heeft zelf testen uitgevoerd bij de ontwikkeling van deze productcategorie. Die tonen aan dat het vervoer van ladingen aan de achterzijde geen of beperkte invloed heeft op het batterij- of brandstofverbruik. Thule verwijst ook naar externe testen met soortgelijke bevindingen.

In twee maten

De Thule Arcos is verkrijgbaar in twee maten: M en L. Thule Arcos M heeft een inhoud van 300 liter, maatje L is goed voor 400 liter. Er is zodoende volop ruimte voor fiets- en vrijetijdskleding, reservematerialen en andere toebehoren voor het fietsen. Voor een reis die extra bagageruimte nodig heeft, biedt Thule verschillende opties voor dakkoffers met een inhoud van 300 liter tot 610 liter. De Thule Arcos is vanaf 1 februari verkrijgbaar voor 1.349,95 euro (M) en 1.399,95 euro (L).