Actua

POC Propel verbetert zicht en aerodynamica

Propel is de nieuwste bril van POC. Dit topmodel zorgt volgens de fabrikant niet alleen voor prima zicht onder de meest uitdagende omstandigheden, maar verbetert ook de aerodynamica.

Drukbezochte Velofollies stemt tot tevredenheid

De organisatie van Velofollies kan terugkijken op een geslaagd event. De eerste ‘post-corona editie’ trok net geen 40.000 bezoekers naar Kortrijk Xpo. Standhouders hadden tot de laatste beschikbare vierkante meter alle ruimte ingevuld.

Aries: het nieuwe paradepaardje van Giro

Giro heeft een nieuw topmodel weghelm. De Aries met ‘Spherical Technology Powered by MIPS’ combineert een relatief laag gewicht met ventilatie en heeft ook aerodynamische trekken.

Orbea lanceert derde generatie van de elektrische Gain

Orbea brengt vernieuwing in haar assortiment e-racefietsen. De jongste versie van de Orbea Gain is op dieet gegaan, het topmodel weegt volgens de fabrikant nu zo’n 11,5 kilogram. De e-racer is uitgerust met de Mahle X20-motor.

Limburg200: de ultieme mountainbike- en gravelchallenge

Goed nieuws voor de dames en heren van de lange adem: vanaf half mei kan je in Zuid-Limburg terecht voor een nieuwe mountainbike- en graveluitdaging. Zoals de naam – Limburg200 – het reeds weggeeft, gaat het om twee nieuwe uitgepijlde routes van elk meer dan tweehonderd kilometer.

Dynamic houdt Tietema’s Cannondale topfit

Tour de Tietema begint aan een spannend nieuw hoofdstuk met het eigen TDT-Unibet Cycling Team. Bij zo’n eigen ploeg heb je sponsors nodig. Dat leverde al een unieke Cannondale SystemSix op, maar nu komen daar ook de onderhoudsproducten van Dynamic bij.

Roeckl volgt het duurzame spoor

Bij de ontwikkeling van handschoenen hecht Roeckl steeds meer waarde aan duurzaamheid. Het Duitse merk biedt nu met de vernieuwde Eco.Series diverse fietshandschoenen die gemaakt zijn van milieuvriendelijke materialen. Hierin wordt Biocore voor de padding toegepast. Verder kiest Roeckl voor een Gore-Tex-membraan zonder ePTFE.

Rouvy komt met vernieuwde locaties en gebruiksupdates

Rouvy heeft enkele vernieuwingen doorgevoerd. Het indoor trainingplatform biedt nieuwe locaties waar je virtueel kunt rijden en verbeteringen in gebruik. Daarnaast is er Rouvy Regulars, een circuit van online evenementen.

Boonen investeert nu ook in Jaegher

Wielerkampioen Tom Boonen gelooft in het staal van Jaegher. Na zijn engagement bij Classified investeert hij nu ook in de Belgische constructeur van stalen fietsen.