Deel dit artikel:

Rouvy komt met vernieuwde locaties en gebruiksupdates

Rouvy heeft enkele vernieuwingen doorgevoerd. Het indoor trainingplatform biedt nieuwe locaties waar je virtueel kunt rijden en verbeteringen in gebruik. Daarnaast is er Rouvy Regulars, een circuit van online evenementen.

Onder fietsers die indoor trainen is Zwift mateloos populair. Maar er zijn genoeg alternatieven voorhanden. Rouvy is een van de platforms die het proberen waard zijn. Het grote verschil met Zwift is dat je in Rouvy niet in een geanimeerde wereld rijdt, maar waarheidsgetrouwe beelden en landschappen ziet. Rouvy biedt de keuze uit meer dan tienduizend gesynchroniseerde videoroutes van hoge kwaliteit. Die zijn van over de hele wereld. Daarnaast zijn er vele workouts, een trainingslogboek, online wedstrijden en uitdagingen, carrièreniveaus en de multi-modus voor groepsritten.

Vernieuwde locaties

Rouvy heeft nu enkele locaties geüpdatet en nieuwe toegevoegd. In Frankrijk gaat het om: Alpe d’Huez, Col du Telegraph – Galibier, Croix-de-Fer (St-Jean), Col du Granon, Col du Chaussy (St-Jean) en Col d’Izoard. In Italië: Lago di Garda, Monte Zoncolan, Mortirolo, Trento, Tre Cime di Lavaredo en andere bestemmingen met meren. Ook zijn er Europese routes: Alpenbrevet – Grimselpass, TORTOUR Schwägalp, Challenge Salou, Beskyd Tour en Biggesee.

Ook op andere continenten zijn er genoeg vernieuwingen. In Noord-Amerika gaat het om: GFNY New York City, Custer State Park Bison Wildlife, Galena Pass North, Riding Mountain National Park, Qu’Appelle Valley en Vancouver – Horseshoe Bay. In Japan biedt Rouvy: Tour de Tohoku, Tour de Taki, Tour de Kyushu en Chiba. Het complete overzicht van locaties en routes is op het platform van Rouvy te vinden.

Nieuwe gebruiksfuncties

Rouvy biedt eveneens een reeks nieuwe gebruiksfuncties. Het wordt gemakkelijker gemaakt om een automatische PR-replay te tonen, de avatars worden voortaan optioneel getoond en ritparameters kun je vlak vóór een rit wijzigen. Het is nu ook met één klik mogelijk om je te registreren voor online wedstrijden en groepsritten, direct vanuit het dashboard van de app. De status van routes – welk deel heb je voltooid? – zie je in de routetegels en je krijgt tevens inzicht in de geschatte tijd die nodig is om de route te rijden.

Virtual Group Leader

Bij groepsritten is er nu de Virtual Group Leader, de virtuele robotleider die voorop gaat en de groep over het parcours leidt. Het tempo wordt op een vooraf ingesteld niveau gehouden. Het voordeel van de Virtual Group Leader is dat de groep ervan verzekerd is dat de volledige route wordt afgelegd en dat de groep op een eigen, comfortabele snelheid kan rijden. De Virtual Group Leader is er vooralsnog enkel tijdens officiële evenementen, ingesteld door Rouvy admins.

Rouvy Regulars

Met Rouvy Regulars biedt Rouvy een reeks vooraf samengestelde virtuele ritten en wedstrijden. Er zijn vier categorieën: Wielertoeristen, Ervaren fietsers, Vrouwen en Triatleten. Elke categorie heeft een unieke selectie van ritten en wedstrijden die op een specifieke dag plaatsvinden en elke week worden herhaald. Sommige zijn uitdagend, andere wat gemakkelijker. De ritten worden geleid door een Virtual Group Leader.

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE