Deel dit artikel:

Uvex keert bij Intermarché-Circus-Wanty terug in WorldTour

Via de samenwerking met Intermarché-Circus-Wanty is Uvex opnieuw actief op het hoogste niveau van de wielersport. Renners als Biniam Girmay en Louis Meintjes rijden komend seizoen met de brillen en helmen van het Duitse merk.

De collectie helmen van Intermarché-Circus-Wanty voor normale koersen bestaat uit twee modellen: de Uvex Rise en Uvex Race 9. Eerstgenoemde is de aerohelm van Uvex die onlangs een upgrade kreeg voor extra comfort en efficiëntie. De Race 9 is met de ruime ventilatiekanalen vooral bedoeld voor de klimmers en voor gebruik onder warmere omstandigheden.

In de tijdrit kan Intermarché-Circus-Wanty rekenen op de Uvex Race 8. Dit is dezelfde helm die Chelsea Sodaro tijdens de Ironman World Championships op Hawaï op zijn hoofd droeg. Een verkorte traanvorm en speciale kuiltjes in de helmschaal moeten voor betere luchtstroming zorgen en bijdragen aan krachtsbesparingen op de tijdritfiets.

De renners van Intermarché-Circus-Wanty zijn tevens uitgerust met brillen van Uvex. Ze hebben voor wedstrijddagen de keuze tussen de Uvex Pace One V, de Uvex Sportstyle 231 2.0 V (beide met automatisch meekleurende lenstechnologie) en de Uvex Sportstyle 236 (met uitwisselbare lenzen) in een opvallende, beschermende look.

De Uvex-helmen en -brillen worden in wedstrijdverband al enige tijd gebruikt door de renners van het Tormans Cyclo Cross Team en zijn sinds de Tour Down Under ook te zien bij de mannen van Intermarché-Circus-Wanty. Ook het Development Team Circus-ReUz-Technord krijgt ondersteuning van het Duitse merk.

Team Giant-Shimano

Uvex is al meer dan dertig jaar een gekende naam in het peloton. Het merk claimt al bijna honderd keer succes te hebben gehad in de Tour de France, de Giro d’Italia, de Vuelta a España of in één van de wielermonumenten. De laatste keer dat Uvex op het hoogste niveau van de wielersport te zien was, was bijna tien jaar geleden. Toen waren de Duitsers partner van Team Giant-Shimano.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE