Deel dit artikel:

POC Propel verbetert zicht en aerodynamica

Propel is de nieuwste bril van POC. Dit topmodel zorgt volgens de fabrikant niet alleen voor prima zicht onder de meest uitdagende omstandigheden, maar verbetert ook de aerodynamica.

Het nieuwste model van POC is bedoeld voor veeleisende fietsers en renners die willen presteren. Met zijn grote, hoge lens en brede gezichtsveld biedt hij mooi zicht op hetgeen er voor en om je heen gebeurt. Maar wat de Propel volgens POC nog meer onderscheidt van de massa, is het aerodynamische voordeel.

Elke watt telt

POC ontwikkelde de bril met als voornaamste doel om de aerodynamica te verbeteren. De bril werd bijgeschaafd aan de hand van zogeheten CFD-tests (Computational Fluid Dynamic). Het ontwerp van de lens en brilpoten zijn zodanig dat ze de luchtweerstand verminderen en de luchtstroom laten reageren op de renner en zijn lichaamspositie.

Productmanager Tilda Håll van POC: “We weten dat de wereld van prestatiegericht fietsen draait om marginale winst, en dat elke bespaarde watt een verschil kan maken. We hebben voortdurend getest met CFD om onze ideeën te onderzoeken en te verfijnen. De resultaten brachten ons ertoe de bril te ontwerpen met het lichaam en de positie van de renner in gedachten. Het resultaat is de meest aerodynamische bril die we ooit hebben geproduceerd.”

De Propel zit dichter op het gezicht, met een wrap-around gevoel en zijpanelen die de lucht wegleiden van de oren van de drager. Dit beheer van de luchtstroom levert aerodynamische voordelen op, omdat de lucht over de schouders wordt geleid. De oren van de renner zijn geen storende, onderbrekende factor, de luchtstroom gaat soepeler.

Mooi gezichtsveld

De nieuwe bril heeft een Clarity-lens die verder om het hoofd zit en een mooi gezichtsveld creëert, waardoor het perifere zicht beter is en je gevaren eerder ziet en erop kunt reageren. Het frame is gemaakt van bio-grilamide. Er worden drie maten neusbruggen meegeleverd, zodat elke gebruiker een comfortabele en veilige pasvorm kan vinden. De lengte en grip van de bril zijn volledig verstelbaar.

POC heeft de bril in zes kleuren en levert hem met een standaard lens en eentje met helder glas. Optioneel zijn er nog diverse andere lenzen verkrijgbaar. De Propel, die vorige week voor het eerst was te zien bij de mannen en vrouwen van EF Education First (mannen: EF Education – EasyPost, vrouwen: EF Education-TIBCO-SVB) in de Tour Down Under, heeft een adviesprijs van 249 euro.