Deel dit artikel:

Boonen investeert nu ook in Jaegher

Wielerkampioen Tom Boonen gelooft in het staal van Jaegher. Na zijn engagement bij Classified investeert hij nu ook in de Belgische constructeur van stalen fietsen.

Tom Boonen is intussen al zes jaar renner af maar blijft betrokken in de wereld van het fietsen. Hij is niet alleen jurylid van ‘Racefiets van het Jaar – powered by Grinta!’, waarbij hij zijn ongezouten mening zegt over de tientallen ingezonden fietsen die jaarlijks meedingen naar deze titel. Hij is ook niet alleen investeerder bij Classified, ontwikkelaar van nieuwe schakeltechnologie voor de fiets dat de voorbije jaren hoge ogen gooide en zijn plekje tracht te vinden in de competitieve wereld van fietsonderdelen. In een uitvoering interview in de krant ‘De Tijd’ verklaart Tom Boonen dat hij ook instapt bij Jaegher, de Belgische constructeur van stalen fietsen dat in 2012 (Boonens wonderjaar by the way) het levenslicht zag en zijn uitvalsbasis in Gent heeft. 

Fan van staal

Jaegher doet een aantal nieuwe investeringen en de hulp van Tom Boonen, die overigens zelf al jaren met een prachtige Jaegher-fiets rijdt, was daarbij welkom. Het bedrijf wil de jaarproductie opdrijven van 80 naar 110 fietsframes. Dat zijn kleine aantallen maar de Jaegher-frames worden dan ook met de hand gemaakt op Belgische bodem. De Jaegher-frames zijn er voor de liefhebbers. “Ik was altijd fan van stalen fietsen”, aldus Boonen in ‘De Tijd’. “Tot mijn laatste jaar bij de beloften reed ik er nog mee. Als enige. Ik reed altijd op carbon fietsen tijdens mijn profcarrière maar mijn oog en mijn passie gaan nog altijd naar staal. Op kasseien, waar ik goed was, heeft staal een levendigheid die carbon niet heeft.” Boonen is met name gecharmeerd door het artisanale productieproces: “Voor een kader van carbon moet je maar op een knopje duwen en hij komt zo uit de machine. Een stalen Jaegher-frame wordt met de hand gemaakt.”

Tom op Velofollies

Op zaterdag 21 januari is Tom Boonen te gast op Velofollies in Kortrijk Xpo. Om 14 uur is er een praatmoment voorzien op het grote podium in hal 1. Daar zal het ondermeer gaan over zijn engagement bij Classified én Jaegher en natuurlijk ook over het aankomende wielerseizoen.