Deel dit artikel:

Lazer Codax: one-size-fits-all-helm met KinetiCore-technologie

Lazer trekt de KinetiCore-technologie verder door in haar assortiment. De Codax KinetiCore voor recreatieve fietsers is de nieuwste helm met deze innovatieve hoofdbescherming.

KinetiCore is de technologie die Lazer bijna een jaar geleden lanceerde. Het merk heeft zich daarbij laten inspireren door de automotive. Binnen in de helm is op diverse plekken eps-schuim achterwege gelaten, waardoor een raster van noppen is ontstaan. Deze vormen als het ware een kreukelzone en zorgen ervoor dat bij een val zowel de lineaire als roterende impact op het hoofd wordt beperkt. De KinetiCore-technologie is geïntegreerd in de helm in plaats van achteraf toegevoegd, waardoor de bescherming volgens Lazer van een hoger niveau is.

Pasvorm

Er waren al diverse Lazer-helmen met KinetiCore, en nu dus ook de Codax. Deze helm is ontworpen met comfort in gedachten. Dankzij het one-size-fits-all-ontwerp en de verticale verstelbaarheid van het TurnSys-systeem is volgens Lazer een veilige en comfortabele pasvorm gegarandeerd. Een vizier houdt de zon uit je ogen en een insectennet voorkomt dat vliegen en wespen via de ventilatieopeningen in de helm belanden.

Features

De Codax KinetiCore heeft diverse features om ritten aangenamer te maken. De helm biedt in de eerste plaats ademend vermogen en ventilatie, waardoor je jezelf niet één, twee, drie opblaast. Zodra de temperatuur daalt en kou niet gewenst is, biedt de compatibele winterkit extra warmte. De Universal Lazer LED-lamp kan op de helm worden gemonteerd voor meer veiligheid en betere zichtbaarheid in het verkeer.

De nieuwste Lazer-helm (universele maat: 54-61 centimeter) is verkrijgbaar in acht matte en glanzende kleuren. Hij weegt 270 gram en heeft een adviesprijs van 59,99 euro.