Deel dit artikel:

Drukbezochte Velofollies stemt tot tevredenheid

De organisatie van Velofollies kan terugkijken op een geslaagd event. De eerste ‘post-corona editie’ trok net geen 40.000 bezoekers naar Kortrijk Xpo. Standhouders hadden tot de laatste beschikbare vierkante meter alle ruimte ingevuld.

Wie een bezoek bracht aan Velofollies, dompelde onder in de kenmerkende, positieve sfeer zoals we die van vóór corona gewend waren. De stands van zowel grote als snel opkomende merken trokken veel bekijks, evenals de presentaties, initiaties en workshops die her en der plaatsvonden. Op de beursvloer was, vergeleken met de 2019-editie, meer aandacht voor gravel, allerlei typen elektrische fietsen en het recreatieve segment. Natuurlijk kwamen de liefhebbers van het sportieve gamma aan hun trekken met onder meer racefietsen, mountainbikes, gravelbikes en bijbehorende componenten en accessoires.

Positieve vibe

Op vrijdag, zaterdag en zondag passeerden exact 39.698 bezoekers de toegangspoorten van Kortrijk Xpo, de vertrouwde thuishaven van Velofollies. De eerste beursdag was met afstand de populairste van de drie (14.264 bezoekers). In 2020, de laatste keer dat Velofollies kon doorgaan, kwamen er in totaal nog zo’n 41.000 mensen naar de beurs. Het minieme verschil in opkomst zal de organisatie en standhouders niet of nauwelijks deren, want de Velofollies-vibe was – als vanouds – sterk aanwezig. Kwaliteit boven kwantiteit.

Het overgrote deel van de bezoekers kwam uit eigen land. Ook waren er verhoudingsgewijs meer Nederlanders naar het zuiden afgezakt. Wellicht waren zij op zoek naar een alternatief voor een bezoek aan Bike Motion, de sportieve fietsbeurs in Utrecht die enige tijd geleden werd geannuleerd. Ook liepen er veel Franse bezoekers op de beursvloer rond, wat natuurlijk niet vreemd is, gelet op de korte afstand van Kortrijk tot de Franse grens.

2024

Volgend jaar vindt Velofollies opnieuw plaats in Kortrijk Xpo. Wie alvast wil plannen: de beursdagen in 2024 zijn vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 januari. Houd voor updates over de volgende editie de website van Velofollies in de gaten.