Deel dit artikel:

Limburg200: de ultieme mountainbike- en gravelchallenge

Goed nieuws voor de dames en heren van de lange adem: vanaf half mei kan je in Zuid-Limburg terecht voor een nieuwe mountainbike- en graveluitdaging. Zoals de naam - Limburg200 - het reeds weggeeft, gaat het om twee nieuwe uitgepijlde routes van elk meer dan tweehonderd kilometer.

Mountainbike

In een combinatie van de mooiste reeds bestaande officiële mountainbikeroutes in Zuid-Limburg stelt de Limburg200 een mountainbikeroute van 209 kilometer en 2800 hoogtemeters voor. De mountainbikeroute voert via Valkenburg naar Meerssen, over delen van de bekende routes in het Heuvelland en Parkstad om vervolgens in Brunssum rechtsomkeer te maken richting Heerlen en Voerendaal om uiteindelijk in Valkenburg opnieuw over de finishlijn te bollen.

Gravel

De gravelroute, goed voor 203 kilometer en 2400 hoogtemeters, is een volledig nieuw aangelegde route, gebaseerd op de bestaande routes van de Gravel Series Limburg, Gravel Fondo Limburg en de gravelroutes van Mountainbike Ontwikkeling Zuid Limburg. Start en finish liggen aan het Shimamo Experience Center in Valkenburg.

“De routes zijn niet alleen vanwege de lengte bijzonder zwaar. De prachtige landschappen en de verschillende types ondergrond in Zuid-Limburg maken deze routes een unieke uitdaging voor zowel topatleten die Limburg200 in één dag rijden, als gevorderde mountainbikers die er twee of drie dagen over doen”

projectleider George Deswijzen

Tickets

Vanaf midden mei zijn de tickets rechtstreeks via de website van Limburg200 of aan de receptie van het Shimano Experience Center in Valkenburg te koop. Je krijgt vervolgens de GPX-track van de route, een brevet met route en stempelkaart en het officiële Limburg200 stuurbord.

Koffie en vlaai

Het team van Shimano trakteert je vervolgens op een kopje koffie en een lekker stukje vlaai zodat je goed aan de start van je rit komt te staan. Tijdens de rit verzamel je onder andere bij Snowworld Landgraaf de vier stempels op basis waarvan je na afloop de medaille ontvangt.

Limburg200 werkt samen met MOZL, Landal Kasteeldomein de Cauberg, Visit Zuid- Limburg, Landal Waufsberg, Snowworld Landgraaf, Camping ’t Geuldal, Specialized en het Shimano Experience Center. Op vertoon van je inschrijving krijg je bij deze partners onder andere korting op overnachtingen en of horeca.

Routeonderhoud

De opbrengsten van Limburg200 gaan naar Mountainbike Ontwikkeling Zuid Limburg voor de aanleg en het onderhoud van de Zuid-Limburgse MTB infrastructuur.

Meer info via www.limburg200.com

Gerelateerde artikels