Deel dit artikel:

Roeckl volgt het duurzame spoor

Bij de ontwikkeling van handschoenen hecht Roeckl steeds meer waarde aan duurzaamheid. Het Duitse merk biedt nu met de vernieuwde Eco.Series diverse fietshandschoenen die gemaakt zijn van milieuvriendelijke materialen. Hierin wordt Biocore voor de padding toegepast. Verder kiest Roeckl voor een Gore-Tex-membraan zonder ePTFE.

Rode draad door de nieuwe producten in de Eco.Series is het gebruik van milieuvriendelijke materialen – zowel natuurlijke, plantaardige als gerecyclede – en de keuze voor PFC-vrije oplossingen. Dat wil zeggen dat er geen geperfluoreerde en gepolyfluoreerde chemicaliën zijn toegepast. Roeckl claimt verder dat de Eco.Series een bovengemiddeld lange levensduur, een ergonomische pasvorm en veel draagcomfort bieden.

Het meest vernieuwende aan de Eco.Series zit hem in eerste instantie in de padding in de handpalm. Hier is gekozen voor Biocore, gemaakt van 45 procent plant-based grondstoffen. De padding is hernieuwbaar dankzij de plantaardige basis en biedt volgens Roeckl goede prestaties, onder andere op het vlak van comfort, demping, compressie en rebound.

Nieuw membraan

Voor regen- en windbescherming hebben de handschoenen uit de Eco.Series een membraan. Waar Roeckl voorheen koos voor ePTFE-membranen in de Gore-Tex winterfietsmodellen, hebben de Eco.Series-modellen nu het Gore-Tex-membraan op basis van ePE. Het nieuwe, microporeuze geëxpandeerde polyethyleen (ePE) is een stuk duurzamer. Het heeft onder meer een langere levensduur en een PFC-vrij laminaat en de ecologische voetafdruk is kleiner. Bovendien worden er gerecyclede materialen toegepast.

Het duurzame membraan is terug te vinden in de vernieuwde Rosegg GTX (video hieronder) en twee geheel nieuwe modellen: de Rocca 2 GTX en Vogau GTX. De Eco.Series bestaat verder uit de Ramsau 2, die een facelift heeft ondergaan, en de geheel nieuwe, extra warme winterhandschoen Vinadi. Ga voor meer informatie naar de website van Roeckl.

Gerelateerde artikels