Deel dit artikel:

Lapierre keert terug op het allerhoogste mountainbike-niveau

Stop de geruchtenmolen, het nieuws is bevestigd. Lapierre kondigt zijn terugkeer op het hoogste niveau van crosscountry-mountainbike racing aan.

Elf jaar nadat Lapierre zich terugtrok uit de elite crosscountry-competitie, keert het terug naar het hoogste mountainbike-niveau van de wereld met het Lapierre Mavic Unity Team. Het team heeft de ambitie te schitteren op de grootste evenementen van het UCI XCO en XCC-circuit.

Ambitie

Met minder dan twee jaar tot de volgende Olympische Spelen is Lapierre trots om terug te keren naar de voorhoede van het UCI XCO en XCC-circuit. Samen met een ander Frans merk, Mavic, wordt een kosmopolitisch en perfect gemengd team, bestaande uit drie mannelijke en drie vrouwelijke renners, voorgesteld.

Het vrouwenteam wordt gevormd door de Deense Malene Degn, achtste op het laatste Europees en Wereldkampioenschap, de Engelse marathonspecialist Annie Last en de jonge en veelbelovende Franse Isaure Medde (XC Eliminator Wereldkampioene in 2020 en Franse U23 runner-up in 2021 en 2022).

Het mannenteam bestaat uit de ervaren Deen Sebastian Fini Carstensen (zevenvoudig Deens kampioen en tweevoudig Europees vice-kampioen XCO in 2021/2022), de Zwitser Thomas Litscher (bronzen medaillewinnaar XCC in 2022) en de Noor Erik Haegstad (Noors kampioen XCO en XCC in 2021).

«Cross-country is een belangrijk onderdeel van het DNA en de geschiedenis van Lapierre. Het merk richt zich al meer dan 25 jaar op ‘performance sports’, dus na road en enduro is het tijd om terug te keren naar de XC-scene. We zijn dus erg blij dat we dit project hebben kunnen afronden, met een team en partners, zoals Mavic, die aansluiten bij onze waarden.»

Dorian Tabeau, merkmanager Lapierre

Lapierre XR

De renners van het Lapierre Mavic Unity-team gaan rijden op de nieuwe Lapierre XR, een volledig geveerd model, of de Prorace hardtail op parkoersen waar gewicht een bepalende factor is. Beide modellen zijn speciaal ontworpen voor XCO en XCC en zijn gemaakt van UD SLI carbon, dat lichtheid en hoge prestaties garandeert. Mavic begeleidt de atleten in hun zoektocht naar de overwinning met de beste uitrusting op het gebied van helmen en Crossmax SL Ultimate carbonwielen.

«Wat is er mooier dan de terugkeer van Lapierre op het circuit om onze twee merken, die veel gemeenschappelijke waarden delen, te associëren in dit project. We zijn trots om dit team vandaag vorm te zien krijgen.» Guillaume Martin, manager sportmarketing bij Mavic

Wij deden eerder de test met de Lapierre XR 7.9 en begrijpen helemaal waarom een professioneel team hier gebruik van wilt maken.

Toekomst

Het Lapierre Mavic Unity-team heeft de missie te schitteren in de World Cups maar ook om aanwezig te zijn in de volgende twee Olympische cycli. Het team wordt geleid door Céline Hutsebaut en haar bedrijf VaillantTT. Céline Hutsebaut heeft ruime ervaring in het leiden van een internationale UCI Elite mountainbike-ploeg.

«Het is een verandering in continuïteit! Zowel voor de atleten als voor het team: we veranderen van kadermerk maar gaan door met dezelfde waarden rond een verenigend project vol ambities. We zijn trots om het merk Lapierre te vertegenwoordigen bij zijn terugkeer naar de XCO-competitie, en we kunnen doorgaan met onze historische partners zoals Mavic, die titelsponsor wordt.» Céline Hutsebaut, teammanager Lapierre Mavic Unity