Deel dit artikel:

BH maakt haar Ultralight EVO-klimfiets aerodynamischer

De Ultralight EVO van BH heeft een metamorfose ondergaan. De fiets is vernieuwd met designlijnen die zijn geïnspireerd op de Aerolight, een ander model van BH. Dat betekent dat de Ultralight EVO een meer aerodynamisch karakter heeft gekregen. Tegelijkertijd is hij relatief licht en responsief gebleven.

In haar gamma positioneert BH de Ultralight EVO als de klimmersfiets. Wie heuvel- en bergop voordeel wil hebben, heeft een licht model nodig, waaraan BH aandacht heeft besteed. Bij het klimmen zijn ook stijfheid en een perfecte positionering noodzakelijk om de pedaalslagen om te zetten in efficiëntie. Ook achter die twee aspecten kan BH een vinkje zetten. Integratie en aerodynamica zijn twee kenmerken die nu zijn toegevoegd aan de fiets.

Licht van gewicht

De BH Ultralight EVO is het lichtste racefietsframe van BH. Hier komt alle carbonverwerkingstechnologie van het merk tot uiting. Er is gekozen voor het Het Hollow Core Internal Moulding productieproces, dat wordt toegepast in alle high-end carbon fietsen van BH. Hierdoor kan het Spaanse merk een frame produceren zonder overtollig materiaal. Bovendien is de dikte van elk deel tot op de millimeter te controleren. Hiermee probeert BH de beste verhouding tussen stijfheid en gewicht te garanderen.

Horacio Cabilla | Restarts Studio | www.restarts.es

Verbeterde stijfheid

Een laag gewicht is weliswaar cruciaal bij het klimmen, maar ook stijfheid doet ertoe. Om dat stuk zo goed mogelijk in te vullen, kiest BH voor het BB386 EVO bottom bracket, waarbij de breedte van het bottom bracket is vergroot tot 86,5 millimeter. Hierdoor kan BH op kritieke plaatsen een grotere diameter gebruiken. Dit resulteert in een hogere stijfheid zonder gewichtstoename.

De achtervorken hebben een nieuw ontwerp gekregen, geïnspireerd op de Aerolight, en zijn gebogen om ze nog compacter te maken. Ook dit vergroot de stijfheid zonder extra gewicht. Tegelijkertijd zijn de dempende eigenschappen verbeterd voor meer comfort. Hierdoor is het acceleratievermogen waar deze klimfiets altijd al bekend om stond, een fractie vergroot.

Air Bow voorvork

Bij de Ultralight EVO is de nieuwe Air Bow vork toegepast, zoals deze bij de BH Aerolight werd geïntroduceerd. Dat betekent dat hij een grotere wielvrijheid biedt voor betere luchtdoorstroming en aerodynamica. De karakteristieke vorm van de vork heeft een volledig nieuwe look gekregen, wat de BH Ultralight EVO volgens BH ‘meer persoonlijkheid’ geeft. Elke framemaat heeft zijn eigen exclusieve vorkoffset, op maat gemaakt voor een beter rijgedrag.

Integratie

Visueel gezien is de BH Ultralight EVO cleaner en slanker dan voorheen. Dat komt niet alleen door toepassing van de nieuwe Air Bow voorvork. De racefiets maakt gebruik van het volledig interne bekabelingssysteem, en dus is er voor de buitenstaander geen kabel te bespeuren. Het stuur en de stuurset volgen vloeiende lijnen die de aerodynamica moeten verbeteren. Er is ook gekozen voor een volledig geïntegreerd zadelklemsysteem dat aan het zicht is onttrokken. Dat systeem is nog steeds praktisch en eenvoudig af te stellen.

Bij de Ultralight EVO is gekozen voor het gebruik van steekassen met het Quick Lever systeem op de wielen. Die hebben een openingshendel die in de as zit weggewerkt. Dit betekent dat je geen gereedschap nodig hebt om ze te openen of te sluiten, ondanks het feit dat de verwijderbare hendel niet zichtbaar is.

Vier modellen

De serie van de BH Ultralight EVO bestaat uit vier modellen met prijzen vanaf 5.699,90 euro. Ze kunnen allemaal worden gepersonaliseerd aan de hand van het BH Unique-programma.

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE