Deel dit artikel:

Koga veilt goudkleurige F3 en kleedt zich in korte broek voor KiKa

Koga steunt KiKa Korte Broek en Missie 538 voor het Prinses Máxima Centrum. Om deze missie een gouden randje te geven, trekt het team van Koga een korte broek aan én veilt het merk een nieuwe, goudkleurige Koga F3.

Koga brengt een F3 onder de digitale hamer, om precies te zijn een F3 8.0 (in maat L). Bij deze premium fiets zijn de verlichting en kabels geïntegreerd voor een clean uiterlijk en onderhoudsvriendelijk karakter. Dit model heeft eerder een Red Dot Design Award gewonnen. Destijds stelde de jury: “Dit designconcept is ontwikkeld met de gebruiker in gedachten, waardoor de KOGA F3 8.0 een hoog comfort biedt, terwijl de fiets een sportieve en elegante look heeft.”

Op vrijdag 23 december sluit de veiling van de fiets. De opbrengst gaat naar KiKa (Kinderen Kankervrij), dat geld inzamelt voor de behandeling van kinderen met kanker.

Dat medewerkers van Koga in korte broek gekleed gaan, heeft te maken met de actie Korte Broek van KiKa en Radio 538. Van 19 tot en met 23 december vragen de initiatiefnemers aandacht én halen ze geld op voor kinderen met kanker. Meer over dat initiatief is te vinden op de website van KiKa.

Goed doel

Het ingezamelde geld gaat naar Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie voor een clean room, dat is een laboratorium ruimte waar je de afweercellen van een kind om kan bouwen zodat ze zich gaan richten tegen de kankercellen van dat kind. Ze halen de afweercellen uit het bloed, bouwen ze om in het laboratorium, geven ze terug aan het kind en dan vallen die afweercellen de kanker aan. Deze vorm van therapie werkt op dit moment al bij kinderen met leukemie: 40 procent van die kinderen geneest nu alsnog, terwijl ze eigenlijk zonder die therapie geen genezingskans hadden.

Gerelateerde artikels