Actua

Cortina: blauw fietspadbord moet met de tijd mee

Iedereen weet wat een rond, blauw bord met daarop afgebeeld een witte fiets betekent. Kruitbosch, producent van Cortina, wil het bord echter aanpassen. Want, zo zegt men, het huidige bord is hopeloos verouderd.

Drenthe 200: daar gaan we weer…

“Of ik hier nog eens terug kom? Daar moet ik over nadenken. Want Drenthe 200 is weliswaar heel mooi, maar de modder en de winterkou zorgen voor een slopende cocktail waar je meer dan een paar dagen moet van recupereren.” Met die zinnen besloot ik vorig jaar mijn deelnemersverslag aan de Drenthe 200. Morgen sta ik weer aan de start. Op een fatbike…

FOTOSPECIAL: De Grinta! X-Mass Ride

De Grinta! X-Mass Ride 2018 was er eentje om in te kaderen. Een vol peloton (150 man), perfecte begeleiding door de motorrijders, een leuke en smakelijke tussenstop in het KOERSkaffee in Roeselare, amper mechanisch onheil onderweg en de Kerstman die het peloton in het Centrum Ronde van Vlaanderen bij de terugkeer opwachtte met een rijk gevulde goodiebag en mooie tombolaprijzen. Het sfeerverslag en -filmpje zijn voor over enkele dagen, hierbij alvast een selectie van de fraaiste foto’s van de dag. Met dank aan fotograaf Thomas De Boever.

Colnago en Adidas komen samen met schoenen en fiets

Wat Adidas en Colnago gemeen hebben? Het zijn allebei merken die diep zijn geworteld in de sportwereld. Kort voor het einde van het jaar kondigen de twee partijen een samenwerking aan. Er komen schoenen met een knipoog naar Colnago’s fietsen en een fiets met een vleugje Adidas.

Kies nu jouw racefiets van het jaar!

Na de verkiezing van het restaurant van het jaar, de werkgever van het jaar en 37 verschillende lijstjes op evenveel radiozenders is het nu tijd voor de enige verkiezing die er echt toe doet! Klik door naar www.racefietsvanhetjaar.be en beslis mee welke racefiets een jaar lang deze prestigieuze titel mag voeren!

Op komst: Time Alpe d’Huez Disc

Begin 2018 waren we op de presentatie van de Time Alpe d’Huez met velgremmen aanwezig (dat verhaal lees je in Grinta! 66), maar aangezien schijfremmen nu écht aan hun opmars begonnen zijn in het racewereldje kan ook Time niet achterblijven. De schijfremversies van de Alpe d’Huez 01 en de Alpe d’Huez 21 worden in het voorjaar van 2019 verwacht.

Fietsen Van den Hauwe is de Grinta! store van deze week

De fietsenzaak van Luc Van den Hauwe in het Oost-Vlaamse Melle bestaat al bijna honderd jaar, maar is nog altijd modern en van deze tijd. Het zijn het ruime aanbod aan fietsen, onderdelen en accessoires en de voortreffelijke service die Van den Hauwe favoriet maken bij veel fietsers.

Nog even wat winterse kledinginspiratie

Heb je de kerstcadeaus al binnen, maar schonk de kerstman je niet de gehoopte winterkleding? Geen nood! Blader nog eens door de modebijlage Shot van Grinta! met daarin volop kledinginspiratie. Je vindt er kleding van onder andere GSG.

Derde superstore voor fietsenzaak Mantel

Mantel timmert in Nederland behoorlijk aan de weg. De zaak in fietsen en toebehoren opent in het voorjaar van 2019 een superstore in winkelcentrum The Wall in Utrecht, pal naast de drukke snelweg A2.