Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Drenthe 200: daar gaan we weer…

“Of ik hier nog eens terug kom? Daar moet ik over nadenken. Want Drenthe 200 is weliswaar heel mooi, maar de modder en de winterkou zorgen voor een slopende cocktail waar je meer dan een paar dagen moet van recupereren.” Met die zinnen besloot ik vorig jaar mijn deelnemersverslag aan de Drenthe 200. Morgen sta ik weer aan de start. Op een fatbike…

“Er bestaat een wetenschappelijke verklaring voor”, bevestigde Jeroen Keymolen van Peak Level me toen ik hem onlangs meldde dat ik ondanks de kou en het afzien tijdens Drenthe 200 in 2017 dit jaar opnieuw zou deelnemen. Het heeft iets te maken met dopamine, een ‘geluksstof’ die in onze hersenen vrij komt als we onze (sportieve) doelen gerealiseerd hebben. Geen idee of ik morgen aan die dopamine iets zal hebben, maar dat lees je één van de volgende dagen wel in het nieuwe deelnemersverslag aan Drenthe 200. En de test van de Canyon Dude (ja, ik ga het deze keer op een fatbike proberen) volgt dan een paar dagen later.

Het deelnemersverslag van Drenthe 200 in 2017 lees je hier.

De wedstrijd van dit jaar volg je hier.

Hoe een mens zich voorbereidt op Drenthe 200? Je begint met een bos te rooien, doet dan wat powerlifting met een fatbike en gaat daarna op vliegcursus.

Bekijk hieronder de video van vorig jaar.

Gerelateerde artikels