Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cruise & Bike: voor fietsliefhebbers die ook willen cruisen

De Toerist Biking, al vele jaren specialist in fietsvakanties, lanceerde eerder dit jaar een nieuw concept: Cruise & Bike. Dit is een unieke combinatie van een begeleide fietsvakantie aan boord van een luxe cruiseschip.

De troeven uit de gewone fietsvakanties werden overgenomen in de nieuwe succesformule. Je rijdt namelijk met je eigen fiets en krijgt begeleiding op je eigen, gewenste niveau, en dat allemaal geïntegreerd in de cruise.

Verblijven aan boord van de MSC Divina betekent verblijven in een groot drijvend vakantieresort, met alle luxe en comfort van een sterrenhotel. Daarbovenop is er keuze uit diverse restaurants, bars, casino, zwembaden, jacuzzi, spa, fitness, winkels, theater, show en dans. Tijdens de cruise zelf word je in de watten gelegd door vriendelijk en goed opgeleid personeel.

Omgeving verkennen

Zowat overal ter wereld kan je een cruise maken, maar één van de populairste gebieden is de Middellandse Zee. ’s Nachts vaar je van de ene mooie bestemming naar de andere om zo elke morgen te ontwaken met zicht op een nieuwe stad en omgeving. Uiteraard kun je die even later met de fiets verkennen.

Zo ontdek je, genietend van alle comfort van het cruiseschip MSC Divina, elke havenstad en haar omgeving op je eigen fiets. Zowel wielertoeristen als deelnemers op een stadsfiets of e-bike kunnen op een actieve manier de lokale cultuur beleven en bezienswaardigheden bewonderen.

Variabel fietsprogramma

Voor wielertoeristen is een variabel programma uitgewerkt van fietstochten tussen de 60 en 80 kilometer per dag. In een voor iedereen te behappen tempo zal je steeds langs de kustlijn of het geaccidenteerde binnenland rijden. De ritten sluit je af met een stadstocht met enkele stops bij de voornaamste bezienswaardigheden.

Voor de sportieve fietsers en e-bikers bestaat het fietsprogramma uit vooral toeristische tochten. Deze gaan over fietspaden en rustige wegen en hebben een lengte van 35 tot 60 kilometer per dag. Ook zij zullen steeds de stadscentra van de havensteden verkennen, flaneren tussen de smalle steegjes en steevast eindigen op een gezellig terras met zicht op het prachtige cruiseschip!

Parels van het zuiden

Het vaarschema doet de Parels van het zuiden aan, met vertrek vanuit Marseille. De eerste aanleghaven is Genua, een mengelmoes van culturen en geuren. Genua, ooit de voornaamste havenstad van Italië, straalt nog steeds de grandeur en elegantie van weleer uit. Het drama van afgelopen zomer met de ingestorte snelwegbrug maakt fietsen in deze stad voorlopig té onveilig, maar een groepswandeling doorheen de stad compenseert dit gemis aan fietsen ruimschoots!

De eerste fietsdag van deze Middellandse Zee-cruise is Civitavecchia, een kleinere havenstad met een rustig, glooiend binnenland. De stop in Tarquinia is even uniek als verrassend. We eindigen op één van de terrasjes in het gezellige centrum van Civitavecchia.

Het contrast met de volgende stad, Palermo, kan haast niet groter zijn. Het drukke en bruisende Palermo kent ook haar verkeersregels, maar het blijkt een gewoonte om deze steevast niet te volgen. Het is niet de meest rustige fietstocht, maar wel eentje die bijblijft. Zeker de tocht doorheen de typische smalle straatjes in het centrum, afgewisseld met een stop aan de kathedraal, enkele barokke kerken en drukke pleintjes. Palermo op de fiets… je zult het niet snel vergeten.

Als de drukte van Palermo achter je ligt, resteren er nog drie pareltjes van fietsbestemmingen. Als je in Cagliari de gordijnen van je balkonkajuit openschuift, ligt de historische binnenstad al uitnodigend op je te wachten. Eerst fiets je doorheen de kalme en uitgestrekte lagunes ten oosten van de stad, langs een boulevard, Saint Tropez-waardig, om dan te eindigen in de kern van Sardinië haar hoofdstad. Het zijn de laatste momenten op Italiaanse bodem, want ‘s nachts vaar je naar de Spaanse Balearen.

Op Spaanse bodem

Hét fietseiland bij uitstek, Mallorca, kruidt dit vaarschema op gepaste wijze. De wielertoeristen trekken westwaarts, een deel langsheen de kustlijn om vervolgens het prachtige binnenland van Mallorca in te duiken. Meteen zie je waarom Mallorca zo geliefd is bij wielertoeristen.

Ook de recreatieve fietsers zullen de troeven van dit fietsparadijs aan den lijve ondervinden. Fietspaden kronkelen langs de stranden en badplaatsen en door prachtige natuurgebieden. Er zijn vele terrasjes die je een prettige stopplaats bieden. Het bezorgt je als fietser een heerlijk vakantiegevoel.

Alle fietsers eindigen op Mallorca met een passage in het historische stadscentrum en aan de voet van de bekende gotische kathedraal La Seu. Hier maak je de mooiste vakantiefoto’s.

Met Valencia als afsluiter treffen we meteen ook de mooiste fietsstad van Europa. Niet alleen de gekende ‘groene boulevard’ is een onvergetelijk locatie, ook de fietstochten in het binnenland en langs de kustlijn maken van deze fietsdag een waardige afsluiter van een onovertroffen fietscruise.

Actie tijdens cruisereis

Het vooroordeel dat een cruisevakantie een passief verhaal zou zijn, kan nu definitief naar de prullenmand. Met deze unieke combinatie kan je actief je dag vullen met verrijkende fietstochten en ’s avonds genieten van de grandeur en luxe van een cruiseschip. Als je niet op de fiets zit, heeft je tweewieler een speciale en veilige plaats.

  • Wil je dus als fietsliefhebber die droom om ooit eens een cruise te maken, werkelijkheid laten worden? Dan is er nu voor jou een perfecte formule op de markt!
  • Bezoek de website www.cruisenbike.be voor meer info en afreizen