Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Op komst: Time Alpe d’Huez Disc

Begin 2018 waren we op de presentatie van de Time Alpe d’Huez met velgremmen aanwezig (dat verhaal lees je in Grinta! 66), maar aangezien schijfremmen nu écht aan hun opmars begonnen zijn in het racewereldje kan ook Time niet achterblijven. De schijfremversies van de Alpe d’Huez 01 en de Alpe d’Huez 21 worden in het voorjaar van 2019 verwacht.

Als onderdeel van de grote Rossignol-groep heeft fiets- en pedalenmerk Time een tweede adem gevonden en CEO Sylvain Noailly uitte bij de presentatie van de Alpe d’Huez fietsen vorig jaar de ambitie om tegen 2023 jaarlijks tienduizend high-end frames aan de man te brengen. Wil je die ambitie waarmaken, dan moet je als fietsenmerk mee met de schijfrem-trend.

De schijfremversie van de Alpe d’Huez 01 zal vanaf 15 februari beschikbaar zijn en de complete fiets wordt in twee versies aangeboden. Met Shimano Ultegra Disc onderdelen en Mavic Ksyrium Elite Disc wielen komt de fiets op 6.445 euro, Ultegra Di2 in combinatie met dezelfde Mavic Ksyrium Elite wielen legt de prijs op 7.445 euro.

Het Alpe d’Huez 21 frame is een tikkeltje zwaarder en daardoor iets lichter geprijsd. In vergelijkbare afmontages als de Alpe d’Huez 01 betaal je 4.645 euro voor een Alpe d’Huez 21 met Shimano Ultegra Disc onderdelen en Mavic Ksyrium Elite Disc wielen, ook hier is Shimano Ultegra Di2 goed voor een meerkost van precies duizend euro.

In België is het trouwens voortaan de firma Van der Wal die voor de verdeling van de Time producten instaat. En dat is voor een stuk logisch want Van der Wal verzorgt ook de distributie van de Felt fietsen en die zitten net als Time in de Rossignol-groep.