Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Colnago en Adidas komen samen met schoenen en fiets

Wat Adidas en Colnago gemeen hebben? Het zijn allebei merken die diep zijn geworteld in de sportwereld. Kort voor het einde van het jaar kondigen de twee partijen een samenwerking aan. Er komen schoenen met een knipoog naar Colnago’s fietsen en een fiets met een vleugje Adidas.

Helemaal onbekend in de wielerwereld is Adidas niet, maar toch heeft het merk hier niet de naam die het in bijvoorbeeld het voetbalcircuit wel heeft. Toch zoekt Adidas de wielermarkt nu op met de samenwerking met Colnago.

Er komen onder andere twee iconische Adidas-schoenen op de markt die voortbouwen op het verleden: de Trimm Star en Kamanda. Beide schoenen zijn afgewerkt met Italiaans Pellegrini-leer. De zool van de Trimm Star is gemaakt van gerecycled rubber en doet denken aan racebanden van decennia geleden. De typische Adidas-strepen op de schoen hebben een rode, metallic laag. Die keuze is geïnspireerd op de Colnago Master.

Waar de Trimm Star vooral een retroschoen genoemd mag worden, is de Kamanda eerder een moderne schoen. Kijk alleen al naar de transparante zool: de vormgeving daarvan is futuristisch en verwijst naar de carbonvezel looks die je ook weleens op racefietsen ziet. Op de hiel zie je zelfs een stukje carbon zitten. De schoen is afgewerkt met suèdeleer. Beide schoenen zijn vanaf 29 december verkrijgbaar.

Master Colnago

Colnago en Adidas lanceren bovendien een Master Colnago frame. Dit verschijnt in een gelimiteerde oplage van 105 stuks. Het frame heeft de bekende Precisa-vork en stervormige buizen van Colnago. Op de zitbuis heeft het herkenbare logo van Adidas een plek gekregen. Daarmee benadrukt de Italiaanse fietsfabrikant dat deze Master Colnago een gezamenlijke productie is.