Actua

Specialized roept fietsen met FutureShock terug

Wie in 2017, 2018 of 2019 een Specialized Roubaix, Ruby, Diverge of Sirrus kocht leest best even verder. Bij een aantal modellen kan er spanningscorrosie op de stuurbuis optreden. Specialized organiseert dan ook een terugroepactie.

Girona Gran Fondo: granfondo met beruchte Rocacorba-klim

Er zijn bekende en minder bekende granfondo’s. Wil je in 2019 op ontdekkingstocht en kennismaken met een minder voor de hand liggende granfondo die echter zeer de moeite waard is? Verzeker jezelf dan van een startbewijs van de Girona Gran Fondo.

Proximus Cycling Challenge: veertien tochten langs de mooiste plaatsen van België

De Proximus Cycling Challenge omvat veertien prachtige cyclo’s langs de mooiste plaatsen van België. Je gaat over gekende hellingen in de Vlaamse Ardennen en de vlakke wegen in Klein Brabant en trotseert de stevige kuitenbijters in het zuiden van het land. Zowel de beginnende fietser als doorgewinterde wielertoerist komt hier aan zijn trekken. Laat je ook in 2019 verrassen!

Jowan Bikes is de Grinta! store van de week

Kluisbergen, in het hart van de Vlaamse Ardennen, heeft niet alleen zijn Kluisberg, het heeft ook Jowan, de fietsenzaak van Johan Wannijn en zijn enthousiaste crew. Jowan is echter véél meer dan een fietsenwinkel. Al meer dan dertig jaar is service en klantgerichtheid er de leidraad.

Sportful Dolomiti Race: alleen voor echte fietsers

Wil je in 2019 eens van start gaan in een uitdagende Granfondo? Dan heeft Grinta! een tip voor je: zorg dat dat je een stuurbordje bemachtigt voor de Sportful Dolomiti Race. Op 16 juni vindt dit Italiaanse sportspektakel plaats.

Passeert Corsa Campagnolo opnieuw de kaap van 25.000 deelnemers?

Al voor de twintigste keer op rij – de eerste achttien jaar was dat onder de noemer Bianchi Trofee – biedt Corsa Campagnolo een mooi circuit toertochten aan. In 2019 zijn dat er maar liefst zeventien. Ze zijn gespreid van begin april tot eind september. Fiets je mee?

GF Costa Alméria: piepjonge Granfondo in Spaans wieleroord

Sommige Granfondo’s gaan al decennia mee, sommige zijn piepjong. De GF Costa Alméria (Mojacar) behoort tot die laatste categorie. Deze ‘nieuwe’ Granfondo is in 2019 pas aan zijn tweede editie toe. Op zaterdag 4 mei lost men het startschot.

Ride Together: zes fantastische groepsritten in 2019

De Ride Together-ritten van Grinta! hebben in relatief korte tijd naam gemaakt in het wielerpeloton. Ook in 2019 ontbreken deze Grinta! Rides niet op de kalender. We fietsen op de mooiste plekken in België en maken tevens uitstapjes naar Frankrijk en Nederland.

Coppa Grinta!: 17 tochten die je in 2019 niet mag missen!

Het nieuwe jaar is een feit. En dus gaan we weer op zoek naar nieuwe fietsdoelen. In de eerste maand van 2019 presenteren we dagelijks een juweeltje van een fietsevent. De eerste aanbeveling: de zeventien tochten van de Coppa Grinta!.