Deel dit artikel:

Sportful Dolomiti Race: alleen voor echte fietsers

Wil je in 2019 eens van start gaan in een uitdagende Granfondo? Dan heeft Grinta! een tip voor je: zorg dat dat je een stuurbordje bemachtigt voor de Sportful Dolomiti Race. Op 16 juni vindt dit Italiaanse sportspektakel plaats.

Zelfs voor geoefende klimgeiten is de Sportful Dolomiti Race een uitdaging. Niets voor niets claimt de organisatie dat deze Granfondo “alleen voor echte fietsers” is. Enerzijds omwille van de afstand van 204,5 kilometer. Maar anderzijds ook door het 4.500 meters niveauverschil dat overbrugd dient te worden.

De vier cols die hiervoor verantwoordelijk zijn, zijn de Cima Campo, de gruwelijke Passo Manghen, met een hoogte van 2.047 meter ook de zogenaamde ‘Cima Coppi’ van deze rit, de Passo Rolle en de Croce D’Aune. Na dit vierluik wordt terug afgedaald richting start- en aankomstplaats Feltre.

De 25ste Sportful Dolomiti Race wordt dit jaar overigens in de bloemetjes gezet tijdens de Ronde van Italië: twee weken voor de granfondisti moeten de Girorenners op hetzelfde parcours aan de bak.

Kortingsvoucher

Tijdens Velofollies kan je op de stand van Sportful-verdeler overigens een kortingsvoucher voor deelname aan de Sportful Dolomiti Race op de kop tikken. Wees er echter snel bij: er zijn slechts vijftig van die vouchers beschikbaar.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE