Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ride Together: zes fantastische groepsritten in 2019

De Ride Together-ritten van Grinta! hebben in relatief korte tijd naam gemaakt in het wielerpeloton. Ook in 2019 ontbreken deze Grinta! Rides niet op de kalender. We fietsen op de mooiste plekken in België en maken tevens uitstapjes naar Frankrijk en Nederland.

Zes groepsritten

Samen fietsen. Als je dat vertaalt in het Engels klinkt het meteen al wat hipper: Ride Together. Het is de naam van een reeks kwalitatieve groepsritten waarbij ‘beleving’ verre van dode letter is. Met onze Grinta! Rides – het zijn er zes in 2019 – wil Grinta! gelijkgestemde fietszielen samenbrengen. We fietsen samen tijdens een rit die draait rond een leuk thema en waarover iedereen in ons peloton nadien nog lang zal over napraten. We voorzien een voortreffelijke catering en een leuk aandenken voor alle deelnemers en werken samen met enkele partners die 100% geloven in Ride Together.

Schrijf je in!

In 2019 schiet het Ride Together-peloton zes keer uit de startblokken. Niet alleen in de Vlaamse Ardennen maar ook in Zeeland, in het Pajottenland, in Heuvelland en zelfs in de Hel van het Noorden. We eren dit jaar ook de Tourpassage door België én Frank Vandenbroucke tijdens 2 nieuwe rides op de Ride Together-kalender. Neem het wiel van één van de (ex-)profs die met ons meefietst, praat over je wildste fietsavonturen tijdens de gezellige après-bike en tag jezelf en je fietsvrienden in de fotoalbums op de Facebookpagina van Grinta!. Fiets dus samen met ons, reserveer nu al je plaatsje in één of meerdere van de zes Ride Together-pelotons die er in 2019 op uit trekt.

Zaterdag 23 februari: Ouverture Ride

Grinta!’s Ouverture Ride is de pre-opener van het wegseizoen van de wielertoerist. Exact één week vooraleer de wielerprofs aan de bak moeten tijdens de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, trekken wij in groep, vanuit Oudenaarde, over een pittig parcours in de Vlaamse Ardennen, met knipogen naar deze twee openingsklassiekers. Mis de ‘ouverture’ van jouw seizoen niet!

Zaterdag 20 april: Flanbaix Ride

Grinta!’s Flanbaix Ride combineert een passage in de streek van de Ronde van Vlaanderen – we fietsen tot Kluisbergen – met in het tweede luik van de rit enkele kasseistroken uit de finale van Parijs-Roubaix. Onze uitvalsbasis is het Noord-Franse Roubaix waar we ’s morgens afspreken en waar we na de rit de dag afsluiten met een rondje op de legendarische velodroom en een verkwikkende passage in de legendarische douches. Voel je een echte flandrien na een dagje dokkeren over de stenen!

Zondag 30 juni: Le Petit Départ

Eén week voor de Tour de France België aandoet met ‘Le Grand Départ’, fietsen wij onze ‘Petit Départ’. Staan onder andere op het menu: de beklimmingen van de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg (allebei erbij tijdens de Touretappe een week later) en een passage door het mooie Pajottenland. S-Bikes, de exclusieve Specialized Concept Store in Geraardsbergen, is onze start- en finishplaats van een groepsrit in het teken van ‘de Ronde van Frankrijk in België’.

Zaterdag 28 september: Rondom Zeeland

Het is stilaan een klassieker aan het worden: een rondje fietsen rondom Zeeland dat we steevast afsluiten met… mosselen en friet – hoe kan het ook anders! Vanuit mosselgemeente Yerseke fietsen we in groep rond Zeeland, langs zo verkeersluw mogelijke wegen en sommige winderige passages op de dijken. Waaiers trekken doen we evenwel niet: dit is Ride Together, samen uit, samen thuis! Wie in de late namiddag aanschuift aan tafel in Yerseke voor mosselen en friet, betaalt € 20 bovenop de deelnameprijs.

Zaterdag 12 oktober: VDB4Ever

Frank Vandenbroucke is niet meer. Het nieuws slaat in als een bom. De wielerwereld heeft één van zijn meest sprankelende figuren verloren en is in diepe rouw. VDB is echter niet dood. VDB is er voor altijd. Exact tien jaar na zijn overlijden eren we Frank met een hommagerit vanuit zijn Ploegsteert. We fietsen over zijn trainingsparcours, doen een stukje Heuvelland en enkele ‘Plugstreets’ aan.

Donderdag 26 december: X-Mass Ride

Tweede kerstdag, da’s de dag van Grinta!’s X-Mass Ride. In 2019 is dat al de vijfde (!) editie. Tja, wat goed is, moet je gewoon behouden. Samen fietsen op tweede kerstdag, kilometertjes malen tussen de rijkelijke feestdissen door: hoe zalig is dat!? Reserveer je plek in ons kerstpeloton.

Gerelateerde artikels