Actua

Tour TransAlp: beproeving voor lichaam, geest en vriendschap

Spectaculaire routes, prachtige cols, fietsers uit tientallen landen, deelname in tweetallen, een professionele organisatie – het zijn enkele van de redenen waarom mensen graag starten in de Tour Transalp. Dit jaar vindt hij plaats van 23 tot 29 juni.

In primeur op Velofollies: de nieuwe Canyon Strive

Enduro is in de Benelux misschien niet de populairste tak van de wielersport, mondiaal is het wel een mountainbikediscipline die in de lift zit. Op Velofollies komt Canyon voor het eerst met de nieuwe lijn Strive endurofietsen naar buiten.

Delta Bikes is de Grinta! store van deze week

Delta Bikes in Oostkamp staat al meer dan 25 jaar garant voor een ruim aanbod aan kwaliteitsfietsen en een uitstekende service. Geen vraag of inspanning is te veel voor het enthousiaste team van Delta Bikes. De missie: aandachtig luisteren naar klanten en hen dan begeleiden naar de juiste aankoop.

Populair in Nederland: Limburgs Mooiste

Een van de meest populaire toertochten in Nederland is Limburgs Mooiste. Elk jaar weer doen hier vele duizenden sportievelingen aan mee. In juni is er de Zuid-variant, in september de Noord-Variant.

Drie Belgische wielerkampioenen, drie prachtige classics

Als we Belgische wielergrootheden van de afgelopen twee decennia mogen noemen, dan staan Johan Museeuw, Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert absoluut in de lijstjes. Deze drie klasbakken hebben hun eigen classics, die zijn gebundeld in de Champions Tour.

VIDEO: hotspot Girona

In de herfst van 2018 trokken we naar het Noord-Spaanse Girona om daar de eerste aflevering van de rubriek ‘Hotspot’ in te blikken. De reportage lees je in Grinta! 71, maar we maakten van de gelegenheid ook gebruik om een filmpje in te blikken. En dat bekijk je hier.

Velofollies: daar babbelen we ook over de koers

Sappige anekdotes, uitgekiende analyses, grappige interviews: ook daarvoor moet je op Velofollies zijn. Dagelijks worden op het grote podium in hal 1 en in de praatarena in hal 5 interessante figuren uit de wielersport ontvangen. Babbelen over de koers: we doen niets liever!

Specialized roept fietsen met FutureShock terug

Wie in 2017, 2018 of 2019 een Specialized Roubaix, Ruby, Diverge of Sirrus kocht leest best even verder. Bij een aantal modellen kan er spanningscorrosie op de stuurbuis optreden. Specialized organiseert dan ook een terugroepactie.