Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tour TransAlp: beproeving voor lichaam, geest en vriendschap

Spectaculaire routes, prachtige cols, fietsers uit tientallen landen, deelname in tweetallen, een professionele organisatie – het zijn enkele van de redenen waarom mensen graag starten in de Tour Transalp. Dit jaar vindt hij plaats van 23 tot 29 juni.

De Tour Transalp is een beproeving voor lichaam, geest en vriendschap. De wedstrijd wordt namelijk in duo afgelegd. Ga je als tweepersoonsteam voor een goede chrono, dan neem je elkaar een week lang op sleeptouw. Nieuw in de negentiende editie van 2019 is dat er ook ruimte is voor individuele deelnemers (maximaal tweehonderd).

De organisatie van de Transalp slaagt er steeds in om mooie, afwisselende ritten te creëren. Veel hoogtemeters, heel wat technische afdalingen en tussenstukken waarin af en toe gepokerd moet worden. De beleving is heel intens.

Elke dag opnieuw leef je toe naar de volgende rit, net zoals je dat bij een granfondo van één dag doet. Gelukkig zorgt de organisatie ervoor dat alles zo goed mogelijk verloopt. Na de rit kan je steeds aanschuiven aan een welgekomen buffet om je reserves terug aan te vullen. Dichterbij het leven van een prof kan je als wielertoerist niet komen.

Omdat de etappes relatief kort zijn, kan je bovendien nog even op verkenning in de aankomstplaatsen. Voor iemand die houdt van ééndagsgranfondo’s is de Transalp de ideale kennismaking met een meerdaagse.

Gerelateerde artikels