Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nu al in het peloton, straks in de winkel: POC Ventral Air

De Tour Down Under is voor veel teams en materiaalsponsors het moment om nieuwe spullen aan de buitenwereld te tonen. Het Zweedse POC komt in Australië met de Ventral Air helm op de proppen.

Voor je naar de winkel sprint: hold your horses want de Ventral Air zal pas vanaf maart commercieel beschikbaar zijn en wel aan een adviesprijs van 250 euro.

Bij de ontwikkeling van de Ventral Air focusten de POC ingenieurs op de ventilatie van de helm bij zowel hoge als lage snelheden, de naam ‘Ventral Air’ is dan ook niet slecht gekozen. Het ontwerp van de Ventral Air is gebaseerd op de stijllijnen die met de Octal en de Ventral werden uitgezet, met grote luchtinlaten en kanalen die de lucht in de helm over het hoofd van de fietser geleiden.

Dankzij de helmschaal uit één deel kon POC de Ventral Air licht houden (230 gram in maat medium), al is dat wel nog dertig gram meer dan de POC Octal in dezelfde maat. Net als de Ventral is de Ventral Air voorzien van het SPIN-systeem (Shearing Pad Inside) dat hetzelfde resultaat beoogt als het bekendere MIPS. In de voorste luchtinlaten voorzag POC een brilgarage, de instelbare kinriempjes zijn aan de helmvoering bevestigd in functie van het comfort.

De helm zal vanaf maart in een groot aantal matte en glanzende kleuren beschikbaar zijn in drie maten: Small (50-56 cm), Medium (54-59 cm) en Large (56-61 cm).

Alle details op de website van POC.

Gerelateerde artikels