Actua

Isaac Element in nieuw jasje gestoken

Isaac heeft zijn Element gemoderniseerd. Deze koersfiets heeft een lichtgewicht frame (750 gram) en een aerodynamisch, geïntegreerd cockpitsysteem. Dit model is binnenkort beschikbaar in een strakke Crystal Black kleur.

Moderne make-over voor gebreide overschoenen van GripGrab

GripGrab brengt een vernieuwde versie van de Flandrien Waterproof Knitted Road Shoe Covers op de markt. Deze gebreide overschoenen met een waterdicht membraan hebben een moderne make-over gekregen. Ze lenen zich met name voor natte herfst- en winterritten.

Verkeersinformatie voor fietsers met behulp van nieuwe app

De Fietsersbond, de VRT en HYPE lanceren vandaag de Fietsersbond app. Hiermee kunnen fietsers elkaar op de hoogte houden over problemen op hun fietsroute. De meldingen komen ook terecht bij de VRT-verkeersredactie. Die beoordeelt ze en neemt ze op in het radio verkeersbulletin.

Cycling 4 Life terug op de kalender

Door het coronavirus werd de editie van vorig jaar geannuleerd. Maar dit jaar is Cycling 4 Life terug op de kalender (zondag 12 december). Schrijf je nu in en rijd op de piste van Gent voor het goede doel.

Terugblik: eerste Grinta! TEST FEST in Valkenburg groot succes

De eerste editie van het Grinta! TEST FEST in Valkenburg was een schot in de roos. Zo’n 120 fietsers kwamen zaterdag naar het Shimano Experience Center in de wielerstad aan de Geul om één of meerdere fietsen van elf verschillende merken te testen. Een terugblik op dit testfestijn (blader door de fotoslider hieronder).

Superléger: de nieuwe, lichte kledingcollectie van Assos

Assos heeft een nieuwe collectie gelanceerd: de Superléger. Het is de lichtste kledij van Assos tot dusver. Superléger is met name bedoeld voor gebruik tijdens ritten op de indoortrainer. Maar ook voor volgend fietsseizoen, als het heet is op zomerse dagen.

Keuzestress: Marmotte óf Maratona in 2022?

Staan de Marmotte Granfondo Alpes en Maratona dles Dolomites op jouw lijst om te rijden? Dan zul je deze twee doelen in ieder geval niet allebei volgend jaar kunnen rijden. Beide gewilde evenementen worden in 2022 namelijk op dezelfde dag verreden, om precies te zijn op zondag 3 juli.

Nieuw op de markt in de Benelux: LEM-helmen

VDW Bikes is de nieuwe distributeur van LEM. De helmenproducent is een nieuwe speler op de Benelux markt en heeft in het verleden vooral naam gemaakt in de motorsport. LEM biedt een breed assortiment met fietshelmen voor onder meer racefietsers, mountainbikers, forenzen en kinderen.

Pon Holdings neemt eigenaar van Cannondale over

Pon Holdings neemt Dorel Sports over. Het bedrijf achter merken als Cervélo, BBB en Gazelle telt 810 miljoen dollar (omgerekend zo’n 700 miljoen euro) neer voor de Amerikaanse eigenaar van onder meer Cannondale, Schwinn, GT en Mongoose.