Deel dit artikel:

Tornado 1: de nieuwe smarttrainer van Tom Boonen

Tom Boonen brengt een eigen fietstrainer op de markt: de Tornado 1. De wielerlegende heeft hiervoor de handen ineengeslagen met DC Athletics en Fitnessking.

Indoortrainen is mateloos populair. Er zijn al de nodige systemen in omloop, maar Tom Boonen vond desondanks ruimte om met een nieuw systeem met eigen specificaties en USP’s voor de dag te komen. De Tornado 1 onderscheidt zich volgens Boonen en de betrokken bedrijven met het lage geluidsniveau, de stabiliteit en accuraatheid.

Het frame is strak ontworpen voor een hoge mate van stabiliteit. In een persbericht stellen de initiatiefnemers dat je op de Tornado 1 met gemak sprints kunt simuleren tot meer dan 1.800 watt. In de registratie van de power output wijkt de Tornado 1 nauwelijks meer dan 1 procent af. Het systeem reageert snel en realistisch op geleverde inspanningen, mede dankzij het ‘wing design’. Met behulp van de handgreep is de trainer gemakkelijk op te bergen.

Bij de Tornado 1 hebben de initiatiefnemers ook nagedacht over het ontwerp. Het doet Italiaans aan. “Tom houdt van mooie en snelle wagens en dat merk je. Wie deze smarttrainer goed bekijkt zal meteen oog hebben voor de strakke en sportieve details in het ontwerp”, valt er te lezen in het persbericht.

Boonen heeft de nieuwe trainer zeker niet alleen ontwikkeld. Hij trok op met Fitnessking. Dit is het bedrijf van Nikolas Van der Veken, tevens de frontman van rockformatie Janez Detd. Ook DC Atlethics is betrokken. Deze partij heeft naam gemaakt op het vlak van productontwikkeling in de fitnessbranche. Eerder al ging het bedrijf succesvol de samenwerking aan met Evy Gruyaert, Sven Nys en Greg Van Avermaet.

  • Ga voor meer informatie naar de website van Fitnessking