Actua

Circuit WaveCel: de nieuwe allround helm van Bontrager

Bontrager heeft zijn nieuwe Circuit WaveCel op de markt gebracht. Deze helm met aerodynamisch profiel is voor een deel gemaakt van gerecyclede materialen. Volgens Bontrager zelf is het de meest veelzijdige helm voor fietsers uit de collectie. Je draagt hem zowel op de weg als in het bos.

Klok 1.300 hoogtemeters en maak kans op Ekar-groepset

Ekar, de gravelspecifieke groepset (1X13) van Campagnolo, is vernoemd naar de Monte Ekar. Als je nog dit jaar het gelijke aantal hoogtemeters van deze berg (1.300 meter) in één rit (en op dezelfde berg) klokt, maak je kans op een Ekar-groepset.

Dit lees je in Grinta! 88

Een beetje retro, een snuifje James Bond, een ferme brok wintermode, een rist van 10 expertenadviezen om de wintermaanden in te fietsen en een vleugje Marco Pantani. Dat en nog veel meer lees je in de nieuwe Grinta!.

Argo Plus: de nieuwe trailhelm van Scott

Zoek je deze herfst (vaker) de trails op? Of heb je gewoon nood aan een nieuwe mountainbikehelm? Dan heeft Scott sinds deze maand de Argo Plus voor je. Deze trailhelm beschikt over diverse features die de veiligheid ten goede komen en is beschikbaar in liefst negen kleuren.

Aerodynamica: windtunnel- en veldtest

Grinta! ging langs in de windtunnel van de Bike Valley in Paal-Beringen en testte er diverse set-ups: van traag tot supersnel. Daarna trok de redactie met de allersnelste configuratie naar Circuit Zolder om er – aan de hand van de analyse van AeroLab – een veldtest uit te voeren. Bekijk hier de video en lees alle resultaten in Grinta! 87.

GTO Winter Tights: Assos’ winterbroek met valbescherming

Bij trainingen in wintertijd zit een ongeluk in een klein hoekje. Assos heeft voor degenen die ook onder de meest uitdagende omstandigheden buiten doortrainen een speciale broek ontwikkeld. Het is de GTO Winter Tights. Deze valt met name op vanwege de heupbescherming.

Vaude wapent je tegen het herfstweer

Vaude heeft een nieuwe collectie met jassen voor de regenachtige herfst en winter. Het gaat om het Cyclist Warm Rain Jacket, de Cyclist II gevoerde parka en het Yaras 3-in-1 Jacket. De jassen zijn duurzaam geproduceerd.

Podcast ARRIVEE: beluister aflevering 7

ARRIVEE heeft wederom een fijne podcast gelanceerd. Centrale gasten zijn Jolien d’Hoore en Charlotte Meersschaut. Jolien d’Hoore is pasgeleden gestopt met wielrennen. Charlotte Meersschaut van De Sportapotheek vertelt onder andere over het nut van voedingssupplementen.