Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dit lees je in Grinta! 88

Een beetje retro, een snuifje James Bond, een ferme brok wintermode, een rist van 10 expertenadviezen om de wintermaanden in te fietsen en een vleugje Marco Pantani. Dat en nog veel meer lees je in de nieuwe Grinta!.

Retro

We wanen ons in dit dossier helemaal in vervlogen tijden. We zoeken verzamelaars op, fietsen zelf een retrorit, lijsten de mooiste retromerken op en zoeken uit hoe ook jij en je fiets een retrobad kunnen krijgen.

Erika Van Tielen

Actrice Erika Van Tielen fietst nog geen twee jaar en heeft er nu al een ferme uitdaging op de Mont Ventoux opzitten. Ze vertelt er alles over tijdens een tochtje door de Voorkempen.

Epic ride: Pantani

In 1998 legde Marco Pantani de basis voor zijn eindzege in de Tour de France op de flanken van de Galibier en Les Deux Alpes. We reconstrueerden die epische rit.

Hotspot: SalzburgerLand

We serveren onze reporter een lekkere driegangenmenu in Oostenrijk: meren, bergen en muziek. Hij ontdekt dat SalzburgerLand een zeer gevarieerde fietsregio biedt.

10 winteradviezen

Om je helemaal winterproof te maken, geven onze experts je tien tips over onder andere wintertrainingen, fietsonderhoud, voedingssupplementen en kledij.

4x fietsen in Zwitserland

Op vlak van fietstoerisme moet Zwitserland nog altijd de duimen leggen voor landen als Italië en Frankrijk. We bezochten de vier mooiste regio’s.

Furkapas: de col van Bond

De col heeft misschien geen grootste wielergeschiedenis maar op het witte doek scoorde de Zwitserse Furkapas wel hoog. De Furkapas was decor voor de Bond-film ‘Goldfinger’.

Extra: 52 bladzijden wintermode!

Op zoek naar een winterplunje. Onze modebijlage SHOT serveert de nodige inspiratie!