Deel dit artikel:

Argo Plus: de nieuwe trailhelm van Scott

Zoek je deze herfst (vaker) de trails op? Of heb je gewoon nood aan een nieuwe mountainbikehelm? Dan heeft Scott sinds deze maand de Argo Plus voor je. Deze trailhelm beschikt over diverse features die de veiligheid ten goede komen en is beschikbaar in liefst negen kleuren.

Uiteraard is een helm er in eerste instantie om het hoofd te beschermen. De Argo Plus doet dat ook. Hij is uitgerust met het inmiddels ingeburgerde MIPS-systeem. Hierbij gaat het om een schaal binnen in je helm. Die kan, los van de helm, licht meedraaien op het moment dat je onderuit gaat en met je hoofd de grond raakt. De buitenste laag van de helm vangt daarbij uiteraard de grootste klap op. Door het meebewegen van de binnenschaal is de impact op het hoofd iets minder groot. Qua veiligheid voorziet de nieuwe Scott-helm ook in voldoende bescherming rond om het hoofd. Het vizier is bovendien groter.

Naast veiligheid was comfort een belangrijk streven tijdens de ontwikkelingsfase. Scott heeft getracht het comfortniveau te verhogen door het gewicht van de Argo Plus zo laag mogelijk te houden (320 gram). Dat is volgens Scott prettig tijdens het klimwerk op de trails. Door een weloverwogen keuze in het aantal ventilatieopeningen (en de positionering daarvan) is er een gewichtsreductie bereikt, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Aan de achterzijde van de helm valt een bril gemakkelijk weg te steken in het geval je deze niet nodig hebt.

Scott heeft gestreefd naar een zo simplistisch mogelijke trailhelm, zonder onnodige franjes. Dat moet hem mede betaalbaar houden. Tegelijkertijd heeft Scott werk gemaakt van het design. Met de dynamische en ook agressieve lijnen sluit het ontwerp aan bij de huidige stijltrends. De Argo Plus (adviesprijs: 99,90 euro) is er in negen, gevarieerde kleuren. Ga voor meer informatie naar de website van Scott.