Deel dit artikel:

Klok 1.300 hoogtemeters en maak kans op Ekar-groepset

Ekar, de gravelspecifieke groepset (1X13) van Campagnolo, is vernoemd naar de Monte Ekar. Als je nog dit jaar het gelijke aantal hoogtemeters van deze berg (1.300 meter) in één rit (en op dezelfde berg) klokt, maak je kans op een Ekar-groepset.

Ekar is de nog niet zo heel lang geleden geïntroduceerde groepset die specifiek voor graveldoeleinden is bestemd. Het is tevens de eerste groepset van de Italianen in het off-road segment. De Campagnolo Ekar, zoals de officiële naam luidt, heeft dertien versnellingen en een enkel voorblad. Het is Campagnolo’s allereerste groepset waarbij een voorderailleur achterwege is gelaten.

De groepset voor graveltoepassingen is geboren op een beklimming nabij Campagnolo’s hoofdkantoor in Italië: de Monte Ekar. Bij de beklimming naar Cima Ekar, niet geheel toevallig op 1.300 meter hoogte, maakt asfalt plaats voor onverharde wegen. Om de herkomst van de naam extra te onderstrepen is deze winactie opgezet.

Challenge

Campagnolo roept je om nog dit kalenderjaar één beklimming te rijden die goed is voor 1.300 hoogtemeters. Ligt er geen bergreus om de hoek, dan mag je ook een helling op rijden en die meerdere keren beklimmen om aan de 1.300 hoogtemeters te geraken. Stap twee is dat je je rit post op Strava, Komoot of een ander trainingsplatform. Daarbij dien je de hashtag #CampagnoloEkarChallenge toe te voegen. De derde stap is dat je je rit op Instagram en/ of Facebook zet, ook weer met de hashtag #CampagnoloEkarChallenge. Belangrijk is dat je post openbaar is, zodat Campagnolo deze kan traceren.

Na de jaarwisseling verloot Campagnolo één Ekar-groepset onder alle deelnemers. Je hebt dus tot oudejaarsdag middernacht om de rit met 1.300 hoogtemeters op een en dezelfde beklimming te maken en deze vervolgens te posten.

  • Ga naar de website voor meer informatie

Gerelateerde artikels