Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

GTO Winter Tights: Assos’ winterbroek met valbescherming

Bij trainingen in wintertijd zit een ongeluk in een klein hoekje. Assos heeft voor degenen die ook onder de meest uitdagende omstandigheden buiten doortrainen een speciale broek ontwikkeld. Het is de GTO Winter Tights. Deze valt met name op vanwege de heupbescherming.

Met GTO Winter Tights richt Assos zich volledig op de groep die ’s winters doortraint, ook als bladeren het wegdek bezaaien en er kans is op verraderlijke gladheid. Ter hoogte van de heup bevindt zich de Impactor, een tweelaagse technologie die de fysieke schade bij een mogelijke valpartij moet beperken. De eerste laag is gemaakt van ripstop dyneRope textiel. Dat past Assos ook toe in kleding voor offroad toepassingen. De tweede laag bestaat uit herontworpen impactPads met een meer flexibel, ademend ontwerp. Deze uitneembare heupbescherming met een geperforeerd oppervlak is daarmee ook comfortabel.

De broek zelf is hoofdzakelijk gemaakt van Osmos Heavy, materiaal dat zorgt voor isolatie dankzij de geborstelde huidzijde. Het blasenSchutz voorpand is gemaakt van Osmos Light en een tweede overlappende laag van geperforeerde Sphere Ultra Hole. In het stretchy membraan zitten microgaten voor afvoer van overtollige warmte. Tegelijkertijd beschermt het membraan tegen koude wind en water dat opspat vanaf het wegdek.

De GTO bretels en onderbeenpanelen zijn gemaakt met behulp van rollBar en Butterfly. Laatstgenoemd materiaal komt uit één stuk voor extra stabiliteit. Elk beenpaneel is voorzien van Asoss’ louvreTec-constructie. Die loopt taps toe, passend bij de beenvorm voor goede compressie. De buitenste laag van Geoprene aan de onderkant stoot water van het been af. Assos heeft gekozen voor toepassing van Mille GTO C2, het topzeem uit de collectie. Het bestaat uit drie lagen voor goede schokabsorptie en warmteafvoer.

Gerelateerde artikels