Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Shimano innoveert S-Phyre-reeks: introductie baanschoenen en nieuwe wegschoenen

Shimano verwelkomt diverse vernieuwingen in haar S-phyre-schoencollectie. Er zijn met de S-Phyre RC9T specifieke baanschoenen bijgekomen. Voor on-road gebruik zijn er nieuwe schoenen, inclusief een special Dura-Ace-edition van de S-Phyre.

De nieuwe S-Phyre RC9T is gemaakt voor degenen die zich op de piste manifesteren. Sprinters en tijdrit- en criteriumspecialisten kunnen ermee uit de voeten. Het bovenwerk is rekbestendig en omhult de schoen, wat schuiven van de voet in de schoen minimaliseert en de krachtoverbrenging ten goede komt. De externe hielcup stabiliseert de hiel om draaibewegingen in de achillespees te verminderen. Samen met de Dynalast-pasvorm maakt de hielcup de schoen geschikt voor accelaraties op de piste.

De specifieke pisteschoen wordt vastgezet met één Boa Li2-verstelknop met een laag profiel. Daarnaast heeft de schoen een power boost-vetergeleider voor het aantrekken van de veter. Er is tevens een klittenbandsluiting toegevoegd. De lage stackhoogte zorgt ervoor dat de voet dichter bij het pedaal zit voor meer stabiliteit. De S-Phyre RC9T heeft een carbon buitenzool voor maximale krachtoverbrenging. De binnenzool beschikt over een antibacteriële behandeling. Deze voorkomt verspreiding van ongewenste geuren. Dit is te danken aan zilverionen die geactiveerd worden wanneer voeten beginnen te zweten.

Wie interesse heeft in de S-Phyre RC9T is aangewezen op een geheel wit model. Andere kleuren zijn er niet. De schoen weegt 235 gram (geldt voor maat 42) en is er in standaard pasvorm (maat 36-48, halve maten 39-47) of breedtematen in (maat 38-48, halve maten 39-47). De adviesprijs is 359 euro.

RC9S

Een tweede vernieuwing in de S-Phyre-collectie zien we aan de on-road zijde. Daar is een Dura-Ace-versie bijgekomen. Deze special edition van de S-Phyre, de RC9S, volgt het Dura-Ace kleurenschema met een geëmailleerde zwarte buitenzijde en een glanzend zwarte hielcup. De metalen dubbele low-profile Boa Li2-verstelknoppen in parelmoer geven een extra speciaal tintje aan de wedstrijdschoen. De binnenzool heeft net als zijn piste-broertje een antibacteriële behandeling om ongewenste geurverspreiding tegen te gaan.

De S-Phyre RC9S is alleen leverbaar in zwart, in standaard pasvorm (maat 36-48, halve maten 39-47) of in breedtematen (maat 38-48, halve maten 39-47). Het gewicht is 240 gram (gebaseerd op maat 42). De adviesprijs voor een paar schoenen is 359 euro.

RC7

De nieuwe RC7 neemt veel technologieën over van de baanspecifieke S-Phyre en de special edition. De Dynalast-pasvorm schept comfort rond om de achillespees en dubbele Boa L6-verstelknoppen zorgen ervoor dat de schoen prettig en precies is vast te zetten. Het omhullende bovenwerk draagt bij aan een mooie omsluiting van de voet. De tussenzool heeft een stijfheidsindex van 10/12.

De nieuwe RC7 is leverbaar in zwart, rood en wit, in standaard pasvorm (maat 38-50, halve maten 38-47) of in breedtematen (maat 38-50, halve maten 38-47). Het gewicht van deze schoen is 255 gram (in het geval van maat 42) en de adviesprijs bedraagt 199,99 euro.

RC5 voor heren en dames

De vierde vernieuwing betreft de introductie van de nieuwe RC5-modellen. Deze hebben een geperforeerd/TPU en synthetisch leder bovenwerk voor een fijne pasvorm. De tussenzool heeft dit keer een stijfheidsindex van 8/12. Er is één Boa L6 verstelknop gebruikt in combinatie met een klittenbandsluiting aan de voorzijde van de schoen.

Er is een versie voor heren en een versie voor dames. Het damesmodel heeft dezelfde eigenschappen als de uitvoering voor heren, alleen heeft Shimano een damesspecifieke leest ontwikkeld voor een natuurlijke en comfortabele pasvorm. De nieuwe RC5 is leverbaar in blauw, zwart en wit, in standaard pasvorm (maat 38-50) of in breedtematen (maat 38-50). Het gewicht is 241 gram (gebaseerd op maat 42). De damesversie van de RC5 is leverbaar in turquoise, zwart en wit, in een standaard pasvorm (maat 36-44). Het gewicht hier is 228 gram (maat 40). De adviesprijs van zowel de heren- als damesuitvoering bedraagt 139,99 euro.

De herenmodellen van de RC5 worden hierboven afgebeeld, de vrouwenmodellen hieronder.