Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Circuit WaveCel: de nieuwe allround helm van Bontrager

Bontrager heeft zijn nieuwe Circuit WaveCel op de markt gebracht. Deze helm met aerodynamisch profiel is voor een deel gemaakt van gerecyclede materialen. Volgens Bontrager zelf is het de meest veelzijdige helm voor fietsers uit de collectie. Je draagt hem zowel op de weg als in het bos.

In de eerste plaats voorziet de Circuit WaveCel in goede bescherming van het hoofd. Daar is het per slot van rekening een helm voor. De Circuit WaveCel kan pronken met een keurig testrapport van het Virginia Tech testcentrum. Die onafhankelijke organisatie beoordeelde de nieuwe helm met vijf sterren.

De goede beoordeling is mede te danken aan de WaveCel-technologie. WaveCel is een comprimeerbare celstructuur aan de binnenzijde van deze Bontrager-helm. Deze structuur is goed voor een effectievere bescherming tegen hoofdletsel bij bepaalde fietsongevallen in vergelijking met traditionele EPS-schuimhelmen. De Circuit WaveCel is voor de helft gemaakt van gerecycled EPS-schuim voor een beperktere milieu-impact.

De Circuit WaveCel heeft een geïntegreerde, magnetische Blendr-houder voor de bevestiging van een GoPro of Bontrager dagrijverlichting. De magnetische houder maakt montage van accessoires erg eenvoudig. Die blijft bovendien stevig zitten tijdens ruige of snelle ritten. De losbreekkracht is getest zodat accessoires bij een crash geen letsel veroorzaken.

Met het Boa-microverstelsysteem kunnen rijders zelf gemakkelijk hun pasvorm optimaliseren. De nieuwe FlatStraps met semi-gefixeerde riemverdelers bieden ruime verstelmogelijkheden voor een prettige, veilige positionering van de helmriempjes onder de kin. De vochtafvoerende paddings dragen bij aan de zachte hoofdbescherming binnenin. Wil je de paddings af en toe wassen om ze fris te houden? Dat kan, want ze zijn afneembaar.

De nieuwste helm van Bontrager is er in vijf kleuren: zwart, rood, blauw, wit en geel. De adviesverkoopprijs is 149,99 euro.

  • Ga voor meer informatie naar de website van Bontrager