Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Superléger: de nieuwe, lichte kledingcollectie van Assos

Assos heeft een nieuwe collectie gelanceerd: de Superléger. Het is de lichtste kledij van Assos tot dusver. Superléger is met name bedoeld voor gebruik tijdens ritten op de indoortrainer. Maar ook voor volgend fietsseizoen, als het heet is op zomerse dagen.

Superléger is ontworpen voor inspanning op warme dagen en voor indoorsessies. Dat blijkt onder andere uit het feit dat Assos heeft ingezet op besparing van het gewicht. Tegelijkertijd heeft de fabrikant getracht het comfortniveau te verhogen en de ondersteuning van de rijder te verbeteren. De nieuwste collectie bestaat uit vier delen: de Equipe RSR Bib Shorts Superléger S9 en de SS Skin Layer Superléger. Bijpassend zijn de RS Socks Superléger en RS Sweat Blocker Superléger.

Bib shorts

De Equipe RSR Bib Shorts Superléger S9 is gebaseerd op het S9-platform van Assos. Uiterst lichte materialen zijn toegepast voor een laag gewicht (120 gram) en optimale ventilatie. De zogeheten Butterfly paneelconstructie is uit één stuk gemaakt van Breezer Tex, een zeer lichte, geweven stof met mesh-achtige structuur. Dat zorgt voor ademend vermogen. De overige panelen voor en achter verankeren het zeem (S9 Sundeck), dat hoge ogen moet gooien qua vochtabsorptie. Ook het zeem is licht en bespaart dus grammen. De straps zijn eveneens van een licht materiaal.

Baselayer

De SS Skin Layer Superléger is voor twee specifieke toepassingen bedoeld: voor degenen die binnen rijden en dus behoefte hebben aan zo licht en ademend mogelijk shirt dat boven lichaamsvocht snel afvoert. En voor degenen die onder zeer warme omstandigheden buiten rijden en daarvoor een goede onderlaag nodig hebben. Voor training binnenshuis dient de Skin Layer als eerste en enige bovenlaag, hij wordt direct gedragen onder de straps van de bib shorts. Voor gebruik in de buitenlucht wordt hij gecombineerd met een lichte jersey. De skin layer is een licht comprimerende, naadloze eerste laag.