Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw op de markt in de Benelux: LEM-helmen

VDW Bikes is de nieuwe distributeur van LEM. De helmenproducent is een nieuwe speler op de Benelux markt en heeft in het verleden vooral naam gemaakt in de motorsport. LEM biedt een breed assortiment met fietshelmen voor onder meer racefietsers, mountainbikers, forenzen en kinderen.

LEM staat voor Lavorazioni Elmi Magnani. Het bedrijf heeft zijn roots in Italië, maar het hoofdkantoor zit al enkele jaren in de Verenigde-Staten. Aan de andere kant van de oceaan heeft LEM haar grootste bekendheid. Daar is het bedrijf ook sponsor van het pro-continentale Rally Cycling team. De renners van de Amerikaanse ploeg treden op de weg vaak aan met de premium MotivAir, een model met als kernpunten een laag gewicht en goede pasvorm. In tijdritten kan Rally Cycling team een beroep doen op de MotivAero, een helm die opvalt met zijn magnetisch verwijderbare achtersteven. In vlakke ritten is de aerodynamische Volata vaak een uitverkorene.

Breed gamma

LEM heeft een breed gamma. Naast racehelmen pakt LEM uit met een collectie voor alledaags gebruik. Zo heeft het merk twee helmen in het gamma, de Current en Focus, die het zogenaamde NTA 8776-keurmerk dragen en dus geschikt zijn om te dragen op de speed pedelec. Ook aan de kleinsten onder ons is er gedacht. De Scout en Lil’ Champ hebben frisse, kleurrijke designs.

Nieuwe modellen 2022

Voor 2022 staan er heel wat wijzigingen op til. Zo presenteert LEM negen nieuwe modellen, waarmee het totaal aantal modellen op vijftien komt te staan. In het oog springend zijn aan de racekant de MotivAttack en Cipressa. In het assortiment voor dagelijks gebruik zijn de Focus en Express belangrijke nieuwkomers.

LEM werkt op dit moment volop aan de uitbreiding van zijn distributienetwerk in Europa en zal vanaf het voorjaar 2022 beschikbaar zijn bij de fietshandelaar in de Benelux. VDW Bikes is de partij waarlangs de LEM-helmen een weg vinden naar de tweewielerzaken. Het Antwerpse bedrijf heeft ook merken als VSF Fahrradmanufaktur, EBM, Kreidler, Felt Bicycles, Frappé, Bike Fun Kids, Melon en Continental in de portefeuille.

Gerelateerde artikels