Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tesoro Neo SL EQ: de nieuwe elektrische forensenfiets van Cannondale

Cannondale heeft een nieuwe elektrische touring- en urbanfiets gelanceerd: de Tesoro Neo SL EQ. Deze e-bike is volgens de fabrikant een ideale, lichtgewicht fiets voor dagelijks gebruik en woon-werkverkeer. De Tesoro Neo SL EQ is er in twee uitvoeringen.

Het nieuwste e-bikemodel van Cannondale is voorzien van een motor in de achternaaf. Het gaat om een systeem van Mahle (ebikemotion X35). De bediening van de ondersteuningstechnologie werkt met behulp van de geïntegreerde iWoc-knop in de bovenbuis of met de iWoc Trio-remote op het stuur. Hiermee schakel je de ondersteuning in en uit en selecteer je het gewenste niveau. Op de stuurpen zit een mount voor je smartphone.

De motor wordt aangedreven door een accu met een capaciteit van 250 wattuur. Deze zit geïntegreerd in de relatief ranke onderbuis van de e-bike. De looks zijn fraai, daarbij draagt de plaatsing in de onderbuis bij aan een iets lager zwaartepunt en daarmee een prettiger rijgedrag. Volgens Cannondale gaat de batterij na een oplaadbeurt tot 75 kilometer mee.

De Tesoro Neo SL EQ, een aluminium frame met een carbon voorvork, beschikt over alle onderdelen en elementen die noodzakelijk zijn voor alledaags gebruik. Denk dan aan een stevige bagagedrager, hydraulische schijfremmen (Tektro) en een kickstand om de fiets te parkeren. Ook aan dezichtbaarheid is gedacht: de fiets heeft uiteraard een voor- en achterlicht en daarnaast zitten er verspreid over het frame reflectie-elementen. Dat zorgt voor 360-graden-zichtbaarheid in het donker.

Twee uitvoeringen

De nieuwste aanwinst van Cannondale is er in tweevarianten. De Tesoro Neo SL EQ is het frame met een relatief lage bovenste buis. De Tesoro Neo SL EQ Remixte is het doorstapframe dat op- en afstappen nog gemakkelijker moet maken. Beide modellen hebben een adviesprijs van 2.499 euro.

Gerelateerde artikels